Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Τέλος τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα στην ΕΕ λόγω Brexit ;;;
Σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός από τη Βρετανία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει και τα αγγλικά από επίσημη γλώσσα.

Σύμφωνα μάλιστα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Κομισιόν άρχισε να χρησιμοποιεί τη γαλλική και γερμανική γλώσσα με μεγαλύτερη συχνότητα στις επίσημες επικοινωνίες της, ως μια συμβολική κίνηση μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντανούτα Χούμπνερ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σχετικά με τις νομικές επιπτώσεις της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η αγγλική είναι η επίσημη γλώσσα μας διότι είχε οριστεί από τη Βρετανία. Εάν δεν έχουμε πλέον τη Βρετανία στους κόλπους μας, δεν θα έχουμε τα αγγλικά».

Αρκετά πάντως είναι και τα διεθνή δημοσιεύματα που σχολιάζουν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από την ημέρα του που ο βρετανικός λαός αποφάσισε να αποχωρήσει από την ΕΕ, μιλάει μόνο σε γερμανικές εφημερίδες, μια κίνηση που θεωρείται από πολλούς εσκεμμένη.Πηγή:wsj.com , enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου