Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η Σία Αναγνωστοπούλου.απαντά στον Ντάισελμπλουμ: «Οι "πουτ@νες" του Νότου να αντιδράσουμε»


«Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της και ο κ. Ντάισελμπλουμ λέει ότι οι ότι Νότιες είναι λίγο ως πολύ πουτάνες» γράφει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook απαντώντας στον πρόεδρο του Eurogroup
Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο αντέδρασε στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου «που έφαγαν τα λεφτά στο ποτό και τις γυναίκες», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 
Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε ανάρτησή της στο facebook η κ.Αναγνωστοπούλου, την οποία υπογράφει ως «μια "πουτάνα" του Νότου», εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του Eurogroup και σχολιάζει σκωπτικά ότι από τις δηλώσεις του «επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής και της ισότητας».

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας του καταλογίζει επίσης διαχωρισμό της Ευρώπης σε Βορείους και Νοτίους και στέκεται ιδιαίτερα στο σεξισμό που αποπνέει η δήλωση Ντάισελμπλουμ σημειώνοντας ότι «οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νοτίων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "π@@@@νες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους);»

Η κυρία Αναγνωστοπούλου σημειώνει ότι γιορτάζει τα 60 χρόνια της και ο κ. Ντάισελμπλουμ και διάφοροι άλλοι διαφεντεύουν το μέλλον της. Έτσι, καταλήγει στην ανάρτησή της με μια πρόσκληση προς τις «πουτάνες γυναίκες του Νότου»:
  •  «Να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "π@@@@ες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. 
  • Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη. 



Πηγή ::protothema.gr, 22.03.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου