Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το δημόσιο ΧΡΕΟΣ ΠΝΙΓΕΙ την Ελλάδα ,το 2012, γιατί ξεπερνά τα ... 87 δισεκατομμύρια Ευρώ


Στα δύο τρίτα των δαπανών του κράτους ανέρχονται οι υποχρεώσεις της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, ενώ εάν προστεθούν και οι ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, τότε οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας στο 2012 φθάνουν τα 120 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδη, για το πώς θα κατανεμηθούν το 2012 οι γενικές κρατικές δαπάνες, προκύπτει ότι από το σύνολο των 129,8 δισ. ευρώ τα 87,4 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και δαπάνες που έχουν να κάνουν με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων (PSI+). Δεν υπολογίζονται, όμως, οι δαπάνες ύψους 32,1 δισ. ευρώ που θα απαιτηθούν για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο της εφαρμογής του PSI+. Ετσι, εάν προστεθούν και αυτά τα κεφάλαια το σύνολο των αναγκών της Ελλάδας για το επόμενο έτος για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και για το PSI+ ανέρχονται σε 119,5 δισ. ευρώ.
Ποσό το οποίο, όμως, αναμένεται να αυξηθεί, αφού για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ήδη εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 40 δισ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου