Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η νέα ΜΕΙΩΣΗ των επικουρικών συντάξεων κρίνει την ...συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου



Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς η Νέα Δημοκρατία, ήδη από χθες, εξέφρασε με ανακοίνωση-δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη την αντίρρησή της στη ΝΕΑ μείωση των επικουρικών συντάξεων. Κατόπιν τούτου με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση, που θα τηρήσουν οι προερχόμενοι από τη ΝΔ υπουργοί και κυρίως οι δύο αντιπρόεδροι της, Δήμας και Αβραμόπουλος.
Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο σκηνικό ρήξης μέσα στην κυβέρνηση, το οποίο θα κρίνει και τη δυνατότητά της για σύνθεση απόψεων και πολιτικών.
Η ΝΔ, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, ότι δεν θα δεχθεί και δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα, που αφορούν σε μειώσεις στις συντάξεις και σε επιβολή νέων φόρων, πέραν αυτών, που ήδη έχουν ψηφιστεί με το Μεσοπρόθεσμο.

Μπροστά σ΄αυτό το σκηνικό , ίσως το θέμα της μεγάλης σφαγής των επικουρικών συντάξεων  να μην συζητηθεί με  ...πρόταση του ιδίου του κ. Κουτρουμάνη  για να σωθούν και τα προσχήματα. Διαφορετικά πάμε ολοταχώς  για πολιτική κρίση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου