Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Με απίστευτη καθυστέρηση η Αθήνα ζητά ενημέρωση από την ΄Αγκυρα για το ΜEIZON ζήτημα ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ελλληνικών δασών από πράκτορες της Τουρκίας


Εκκωφαντική ήταν η ελληνική σιωπή ,για ένα ...48ωρο σχετικά με την τρομακτική παραδοχή -ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ σύμφωνα με την οποία Τούρκοι πράκτορες με εντολή της κυβέρνησης ΤΣΙΛΕΡ έκαιγαν ελληνικά δάση !
Περίμενες από την τρικολόρ κυβέρνηση του Λουκά να κινηθεί αμέσως ...ΔΕΝ το έπραξε.
Περίμενες από τον Γιωργάκη Παπανδρέου που ...τρελλαίνεται από την ελληνο-τουρκική φιλία να βγεί επώνυμα και να ζητήσει εξηγήσεις...Εις μάτηην περιμένετε.
Περίμενες από τον ...υποψήφιο πρωθυπουργό Αντωνάκη Σαμαρά να ζητήσει εξηγήσεις ... Εις μάτην κι αυτός.  Αυτό ας το σημειώσει ο κυρίαρχος λαός.
Με μεγάλη καθυστέρηση , δηλαδή ΣΗΜΕΡΑ το ΥΠΕΞ διά του εκπροσώπου του, Γρηγόρη Δελαβέκουραανακοίνωσε :

  • «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν. Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας».

Εξάλλου ,ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε:

  • « Η κυβέρνηση Ερντογάν οφείλει να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα»
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε:
  • «οι δηλώσεις Γιλμάζ που αποκαλύπτουν ότι επί κυβερνήσεως Τσιλέρ είχε διατεθεί ειδικό κονδύλι για τον εμπρησμό των δασών των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου"  «δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου