Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στημένα τα περί διαφωνιών και εσπευσμένων αναχωρήσεων της Τρόϊκας , παραδέχεται η Κομισιόν



Προγραμματισμένη θεωρούν
την εμφανισθείσα ως ... “εσπευσμένη αναχώρηση”
των εκπροσώπων της τρόικας
πηγές του Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτές, οι εκπρόσωποι της τρόικας επρόκειτο να αναχωρήσουν από την Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής (4 μ.μ.) συνάντησής τους με τον Γ. Στουρνάρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα μία ή δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτη δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις.
΄Οπως είπε στην Αθήνα θα παραμείνουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας, προσθέτοντας ότι η "φυσική παρουσία" των αξιωματούχων δεν είναι αναγκαία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αποχώρηση της τρόικας «αποφασίστηκε από καιρό». «Δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις προχωρούν. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουν σε άμεσο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ.

Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου