Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συσσίτια για 2000 μαθητές στην Αττική από την Εκκλησία

Το καλό να το λέμε  : η Εκκλησία της Ελλάδος  έχει αναλάβει  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ  πρωτοβουλίες  για την  ΕΠΙΒΙΩΣΗ  οικογενειών  και εσχάτως  χιλιάδων ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ   ΜΑΘΗΤΩΝ.

Πρωτοβουλίες ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ  που κανένα κόμμα  δεν  σκέφτηκε... Αλλά  την ίδια  ώρα κάποιοι  γνωστοί  αριστεροί του κώλου , για να κερδίσουν λίγα  ψηφαλάκια ,που θάλεγε και ο Κακαουνάκης, βρίσκουν  ως εύκολο  στόχο  την "πλούσια" Εκκλησία  για να  δι-αρπάξουν  και το  υπόλοιπο της  ακίνητης  πεεριουσίας  της ...Γιατί , αν διαβάσει κανείς την πρόσφατη  ιστορία, πολιτικοί  βολεύτηκαν  με ...εκτάσεις της Εκκλησίας.Αλλά  στο  σημείο  αυτό  υπάρχει ΣΙΩΠΗ   στο ΣΥΡΙΖΑ,το ΚΚΕ και  τα λοιπά κόμματα.

 Λοιπόν : Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση 2.000 υποσιτιζόμενων παιδιών στην Αττική ,  ανέλαβε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για πρόγραμμα αποστολής τροφίμων και ειδών ένδυσης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία επιβεβαιώνουν και οι διευθυντές των σχολείων της Αττικής.
«Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι ανηφορικός», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων και προέτρεψε τους ιερείς  «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης».
Ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε ότι η Ι. Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα απ' αυτά τα παιδιά, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά», .

Πηγή : ρεπορτάζ  της Νικόλ Τρίγκα  στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου