Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η λίστα του Λιχνεστάϊν κρύβει σημαντικά ονόματα , αλλά δεν αξιοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών


Αυτό το υπουργείο Οικονομικών ξέρει καλά να μην ζητάει λεφτά από μεγαλοκαταθέτες που έβγαλαν παράνομα τεράστια ποσά σε τράπεζες της Ελβετίας (περίκπτωση “Λίστας Λαγκάρντ”) , του Λιχνεστάϊν (περίπτωση “λίστας Λιχνεστάϊν”) και αλλού.
Την ύπαρξη λίστας από καταθέτες της τράπεζας LGT του Λιχτενστάιν επιβεβαίωσε το 2009 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου,΄Ερχεται σήμερα όμως ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης περί παράνομης κτήσης άρα δεν αξιοποιείται!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “ΒΗΜΑΤΟΣ” στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο ΣΔΟΕ έφθασε από τον Φεβρουάριο του 2008 με την ίδια μέθοδο που αποκτήθηκε και η περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» και μία άλλη, γνωστή ως «λίστα Λιχτενστάιν» ή «λίστα Κίμπερ». Σε αυτή, την οποία είχε αντιγράψει ο υπάλληλος της τράπεζας LGT του Λιχτενστάιν Χάινριχ Κίμπερ, περιέχονται 4.527 ονόματα καταθετών, μεταξύ των οποίων και Ελληνες και 1.000 Γερμανοί. Από το 2008 η «λίστα Λιχτενστάιν» παραμένει μυστήριο για τη χώρα μας και κυρίως αν αυτή έχει αξιοποιηθεί από τις ελληνικές Αρχές, αν σε αυτήν περιλαμβάνονται και ονόματα πολιτικών κτλι. Μπορεί ο αριθμός των Ελλήωνν σ΄αυτην να είναι μικρός, αλλά τα ποσά που κατέθεσαν στη συγκεκριμένη τράπεζα είναι μεγάλα. Περισσότερα ίσως και από τις καταθέσεις Ελλήνων στην ελβετική τράπεζα HSBC!»

Πηγή :tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου