Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας είναι ...φιλέλληνας , αφού τσακίζει κοκορέτσια, παϊδάκια στα κάρβουνα και μελιτζανοσαλάτα συνοδεία ελληνικού λευκού κρασιού


Επιτέλους , βρήκαμε  κι έναν ...Φιλέλληνα στο δορυφόρο της Γερμανίας, την Ολλανδία!

Πρόκειται  για το νέο βασιλιά  της  , τον Βίλεμ-Αλεξάντερ , που  διαθέτει και εξοχική κατοικία στο Πόρτο Χέλι !

. Αυτό που δεν ξέραμε όμως και αποκαλύπτει η Σίβυλλα (tovima.gr) είναι πως λατρεύει την ελληνική κουζίνα και συχνάζει σε δυο ταβέρνες με έμφαση τη σούβλα και βεβαίως τα θαλασσινά.
΄Οπως  γράφει  σήμερα η Σίβυλλα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος:
  • «Η απλότητα και ο ευχάριστος «ταπεινός» χαρακτήρας του πρώην άτακτου Βίλεμ-Αλεξάντερ είναι γνωστά στους επαυλοκρατούντες κατοίκους της περιοχής. 
  • Ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας θα συνεχίσει να τρώει κοκορέτσι, παϊδάκια στα κάρβουνα, μελιτζανοσαλάτα. 
  • Όλα αυτά μαζί με λευκό, παγωμένο κρασί, αποκλειστικά και μόνο από ελληνικούς αμπελώνες
  • Αρκετές φορές μάλιστα θα επισκέπτεται την ταβέρνα του «Παπαδία» και τον δημοφιλή «Ταρσανά» στις κοντινές Σπέτσες. Συντροφιά με την Καρολίν Mαυρολέων και τον Ντίνο Γουλανδρή.»

Ψάχνοντας ανακαλύψαμε τα μυστικά και την ταυτότητα αυτών των εστιατορίων που κάνουν το βασιλιά να παραμιλά. Ο Παπαδιάς στο Πόρτο Χέλι άνοιξε το 1958 και 55 χρόνια μετά συνεχίζει ακάθεκτος και με ... διεθνές κοινό. 
Εδώ θριαμβεύουν οι γεύσεις των θαλασσινών που απολαμβάνουν οι πελάτες τρώγοντας κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.
 Εδώ έχουν φάει όλοι οι διάσημοι που έχουν βρεθεί στην περιοχή κατά καιρούς, ενώ στους τοίχους υπάρχουν και φωτογραφίες τους. Ξιφίας, καβουρόψυχα, φρεσκότατα ψάρια που βγαίνουν από τις τράτες κάθε μέρα και βέβαια μια ποικιλία από τα καλύτερα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα κυριαρχούν – ενώ συχνά βγαίνουν στα τραπέζια και ψητά κρέατα για το βασιλιά που έχει αδυναμία στη σούβλα.
Απέναντι στις Σπέτσες, ο Ολλανδός βασιλιάς συχνάζει στον Ταρσανά (φωτογραφία πάνω και κάτω), κλασικό πόλο έλξης των διασήμων. Η ψαροταβέρνα λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια και ανήκει στους αδελφούς Καλοσκάμη που διαθέτουν μάλιστα δικό τους καϊκι. Στο μενού κυριαρχούν τα σαρμαδάκια θαλασσινών, σουπιά μαρινάτη και σπιτική ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά.


Ανάρτηση: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου