Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Νταβούτογλου υπεραμύνεται του ΑΤΤΙΛΑ , αλλά θέλει να κεράσει κι ένα ...τσάϊ στο Σαμαρά

Μεγάλη αλεπού  αυτός ο Νταβούτογλου.
Πήγε  στην κατεχόμενη από τον ΑΤΤΙΛΑ Κύπρο, λίγες  ημέρες μετά  την επίσκεψη του νεοσουλτάνου  Ερντογάν.
΄Ιδια  σκληρή  γραμμή, πασπαλισμένη όμως από γλυκές- κι αποδεκτές  από τις λαϊκές μάζες - λεξούλες ,όπως "ειρήνη" ,ευημερία", "γαλήνη" ...
"Ας πιούμε μαζί ένα  τσάϊ"! , με τον Αντώνη Σαμαρά , εννοείται , και μετά  να κάνουν και μία  βολτούλα  την Ελεύθερη Κύπρο (σ.σ. "Ελληνοκυπριακή διοίκηση"  την αποκαλεί ο άθλιος)  και την κατεχόμενη (σ.σ. ..΄Οχι δεν χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη η παμπόνηρη  αλεπού...Για τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου , έκανε  λόγο...)

Και  κάλεσε τον ΄Ελληνα  πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά  για  κοινή επίσκεψη στην Κύπρο.

 «Να πάμε πρώτα στο νότιο μέρος και μετά στο βόρειο», είπε ο κ. Νταβούτογλου και πρόσθεσε: «Ας πιούμε μαζί τσάι και να συνομιλήσουμε».
Μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία και η «ΤΔΒΚ» ....έδειξαν πάντοτε καλή πρόθεση:
  • «Θέλαμε η Κύπρος να γίνει νησί ειρήνης, θέλαμε να έρθει η ειρήνη, η ευημερία και η γαλήνη στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της ειρήνης που θα διασφαλιστεί στην Κύπρο. Θέλαμε η Τουρκία, η Ελλάδα, η "ΤΔΒΚ" και η Ελληνοκυπριακή διοίκηση (σ.σ. όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία) να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να σκεφτούν πως μπορούν να μετατρέψουν την Ανατολική Μεσόγειο σε λεκάνη ειρήνης, αλλά εμείς όσο ισχυρή θέληση και να επιδείξαμε, δυστυχώς δεν υπήρξε η ίδια ανταπόκριση», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
  • «Το Εθνικό Συμβούλιο στην Ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει δύσκολη την λήψη αποφάσεων», ισχυρίστηκε  ο κ. Νταβούτογλου.
Λέξη  για τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ στρατό ΚΑΤΟΧΗΣ,  τον Αττίλα  δηλαδή...
Προτιμά  τις  λεξούλες "ειρήνη" και "ευημερία"  την ώρα που  ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ  κατέχει σχεδόν  τη μισή Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου