Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.



Από avgi.gr (κύριο άρθρο)

Πανικόβλητο το σύστημα Σαμαρά - Βενιζέλου, αντιμέτωπο όχι μόνο με την κοινωνική οργή, αλλά και με τη διευρυνόμενη εσωκομματική αμφισβήτηση, κατασκευάζει επικοινωνιακά αναχώματα εν όψει της σημερινής ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ προεξοφλώντας τη λαϊκή απήχηση της εναλλακτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά απόπειρα παρεμπόδισης να μεταδοθεί τηλεοπτικά η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρισε μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Απομονώθηκαν πολιτικά. Η ομιλία θα μεταδοθεί από τα περισσότερα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.

Οι δικαιολογίες που ψέλλισε το Μαξίμου ήταν για γέλια. Χαρακτήρισε αντιφατική τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ επειδή επιμένει να μην αναγνωρίζει το έκθετο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, αλλά ζητεί η ΝΕΡΙΤ να καλύπτει τις δραστηριότητες του κόμματος. Η αξιωματική αντιπολίτευση αξιώνει το αυτονόητο. Η ΝΕΡΙΤ ζει χάρη στην υποχρεωτική συνδρομή των Ελλήνων πολιτών. Δεν ανταποκρίνεται στη λαϊκή αξίωση για δημοκρατική δεοντολογία, τουλάχιστον να εξυπηρετεί τη λειτουργία του πολιτεύματος, μέρος της οποίας είναι η δραστηριότητα των κομμάτων. Η προχθεσινή λογοκριτική παρέμβαση επιβεβαιώνει τη στάση αρχών που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το κατασκεύασμα της Αγ. Παρασκευής, αλλά έχει δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση θα επανιδρύσει την ΕΡΤ από μηδενική βάση.

Το δεύτερο επικοινωνιακό ανάχωμα που στήνει το Μαξίμου είναι η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Αμφίπολη. Ο Σαμαράς πιέζει τους αρχαιολόγους να κάνουν ανακοινώσεις σήμερα - αύριο, με τη μωρία πως οι Σφίγγες θα επισκιάσουν τη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα.

Είναι τόση η ταραχή των κυβερνώντων, ώστε από χθες ξεκίνησαν με προκαταρκτικά πυρά πως ο Τσίπρας θα δώσει ρεσιτάλ λαϊκισμού και παροχολογίας. Κυριακή, κοντή γιορτή! Εκτός αν θεωρούν ότι είναι παροχολογία η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αύξηση των συντάξεων και των μισθών πείνας. Εκτός αν θεωρούν λαϊκισμό τη δέσμευση ότι χιλιάδες φτωχά και εγκαταλελειμμένα νοικοκυριά θα έχουν φως, φαγητό, θέρμανση και επίδομα ενοικίου.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος επιβεβαιώνουν την ευαγγελική ρήση σύμφωνα με την οποία 
"Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου