Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Unicef: ένα εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν την πρώτη μέρα της ζωής τους ...




Παρά την εντυπωσιακή πρόοδο στην παιδική επιβίωση,ένα  εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν την πρώτη ημέρα της ζωής τους κυρίως από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, σύμφωνα με ΄Εκθεση της UNICEF.
Η έκθεση προόδου 2014 «Δέσμευση για την Παιδική Επιβίωση: Η Ανανέωση μιας Υπόσχεσης» δείχνει ότι στις πρώτες 28 ημέρες της ζωής τους τα νεογέννητα είναι περισσότερο ευάλωτα, με σχεδόν 2,8 εκατομμύρια βρέφη να πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ένα εκατομμύριο από αυτά δεν ζουν καν για να δουν τη δεύτερη ημέρα της ζωής τους.

Πολλοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν εύκολα να προληφθούν με απλές, χαμηλού κόστους παρεμβάσεις, πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη γέννηση.
Η ανάλυση των στοιχείων υποδεικνύει τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας στο κρίσιμο χρονικό διάστημα γύρω από τον τοκετό, ως ένα σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει σε αυτούς τους άδικους θανάτους. Δείχνει επίσης ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις - από χώρα σε χώρα και μεταξύ πλούσιων και φτωχών - στην αφομοίωση και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που είναι διαθέσιμες για τις έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους.
Για περισσότερα στο ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου