Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ με το Συνέδριο κόβει το τιμόνι όλο αριστερά για να πέσει στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ , και να μην εξαφανιστεί...


Ψήφο εμπιστοσύνης στον... ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει το Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) ,τέσσερις μήνες μετά τη συντριβή του κόμματος στις ευρωεκλογές.
Η ΔΗΜΑΡ οδηγείται βαριά τραυματισμένη στο 3ο Συνέδριό της για να επικυρώσει - απούσης της Μεταρρυθμιστικής Τάσης - τη στροφή της προς τα αριστερά και να προσδιορίσει σε ποιον βαθμό θα ανανεώσει τη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο συμμαχιών.
Σύμφωνα με  tanea.gr  "η επίσημη θέση της πλειοψηφίας συνοψίζεται στο ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ανοιχτή για συμμετοχή της σε μια εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση που περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας την πολιτική αυτονομία της. Η πιο προωθημένη άποψη που διατυπώθηκε προσφάτως και από τη Μαρία Ρεπούση ζητεί προεκλογική συνεργασία της Αγίου Κωνσταντίνου με την αξιωματική αντιπολίτευση".
Οπως και να έχει, τέσσερα και πλέον χρόνια μετά τη διάσπαση του ΣΥΝ το 2010 
"η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε γενναία ανοίγματα προς την Κουμουνδούρου. Ηδη ο πρόεδρος του κόμματος προϊδέασε ότι η εισήγηση της πλειοψηφίας προς το Συνέδριο θα είναι η καταψήφιση του προτεινόμενου από τη συγκυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι που συνιστά ταυτόσημη θέση με τη στάση που ακολουθεί εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ."!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου