Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ενα πρώτο εργαλείο ΄Αμεσης Δημοκρατίας είναι η συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης στην Αττική




Τη συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης, όπως ορίζει το άρθρο 178 του νόμου 3852/2010, για την τρέχουσα περίοδο 2014 – 2019 αποφάσισε η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής, ως εργαλείο άμεσης δημοκρατίας.
Στην Επιτροπή διαβούλευσης μετέχουν παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, επαγγελματικών επιμελητηρίων, επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων, φορέων, συνεταιρισμών, φορέων της κοινωνίας των πολιτών καθώς και δημότες.
Στην Επιτροπή εκπροσωπούνται επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι κρατικές υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια.

Το αντικείμενο της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ευρύ. Αφορά στην εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο βασικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της Περιφέρειας, στη γνωμοδότηση επί θεμάτων που παραπέμπονται ενώπιόν της από την Περιφερειάρχη ή το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην εξέταση προβλημάτων και αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Περιφέρειας και στη διατύπωση γνώμης για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου