Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Και η Γερμανία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων.-Ο Ομπάμα δεν τόλμησε να πει τη λέξη "Γενοκτονία" ύστερα από ...απειλές του Ερντογάν!!





Η Γερμανία, δια στόματος του προέδρου της  Γιοαχίμ Γκάουχ, προέβη για πρώτη φορά στην αναγνώριση των μαζικών σφαγών του 1915 ως «γενοκτονία», με τον κ. Γκάουχ να αναγνωρίζει και τη «συνυπευθυνότητα» της Γερμανίας στο μεγάλο  έγκλημα.
Τις  δηλώσεις  έκανε  εν μέσω εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα της  σφαγής  1,5  εκατομμυρίου  Αρμενίων .
«Στην περίπτωση αυτή, εμείς οι Γερμανοί θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν» είπε, κάνοντας λόγο για «μια συνυπευθυνότητα ή ακόμη, ενδεχομένως και συνενοχή [της Γερμανίας] στη γενοκτονία των Αρμενίων».


Κι ενώ η Γερμανία  , έστω  και τόσο  αργά, έκανε  ένα τόσο  σημαντικό  βήμα ,  αναγνωρίζοντας  μάλιστα  και  συνέργεια  και συνυπευθυνότητα  στη Γενοκτονία των Αρμενίων , ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ΔΕΝ τόλμησε. 

΄Ισως  φοβήθηκε  τους λεονταρισμούς του  νεοσουλτάνου  Ερντογάν!

Στο  δικό του μήνυμα  απλώς διαμήνυσε πως η Ουάσιγκτον στέκεται στο πλευρό του αρμενικού λαού, όμως απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον  όρο «γενοκτονία».
Δήλωσε :
  • «Ορκιζόμαστε πως αυτοί που υπέφεραν δεν θα ξεχαστούν»
Και τι  έγινε, δηλαδή ,  αν "δεν  ξεχαστούν";;;

                       Αγιοποίηση  1,5 εκατομμυρίου θυμάτων της Γενοκτονίας 
Εξάλλου  , χθες Πέμπτη, η Εκκλησία της Αρμενίας προχώρησε στην αγιοποίηση του 1,5 εκατομμυρίου θυμάτων των διωγμών και των σφαγών.

Πηγή στοιχείων :skai,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου