Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αναρχοφασίστες


Από :pitsirikos.net
Γεια σου πιτσιρίκο,
Δεν μπορώ να γνωρίζω με σιγουριά τι ρόλο παίζουν αυτοί οι 30 (;) που επιτέθηκαν στο Βαρουφάκη, αλλά ο χαρακτηρισμός που θα τους έδινα εγώ, είναι αναρχοφασίστες. Ασχέτως τι πιστεύουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους, είναι φασίστες, προσποιούμενοι τους αναρχικούς.
Σε πολλές περιπτώσεις, καταλαβαίνω τη γιούχα και καταλαβαίνω το να πετάξεις ένα γιαούρτι, αλλά το να τραμπουκίσεις έναν άνθρωπο, που έχει βγει με τη γυναίκα του για δείπνο, πετώντας γυάλινα αντικείμενα και απαιτώντας την απομάκρυνση του από το εστιατόριο και την περιοχή, μου διαφεύγει.

  • Δημοκρατία είναι να επιτρέπονται οι διαδηλώσεις και να μην καταστέλλονται, 
  • δημοκρατία είναι να αποφυλακίζονται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, 
  • δημοκρατία είναι να σπουδάζουν στις σχολές τους οι επιτυχόντες των πανελληνίων και ας είναι φυλακισμένοι, 
  • δημοκρατία είναι να προστατεύονται να πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά 
  • δημοκρατία είναι και να μπορεί ένας άνθρωπος να δειπνήσει με τη γυναίκα του όπου αυτός θέλει.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, και επειδή αργεί ακόμα ο καιρός που δεν θα χρειαζόμαστε την αστυνομία, ας απαντήσω κι εγώ στο ερώτημα «τι αστυνομία θέλουμε;»
  • Την αστυνομία που θα προστατεύει τη δημοκρατία.
Γιώργος από Γερμανία

(Αγαπητέ Γιώργο, ο Γιάνης Βαρουφάκης απέδειξε χτες πως δεν χρειάζεται καθόλου αστυνομία. Το έλυσε το θέμα μόνος του
Όπου υπάρχουν αστυνομικοί, θα γίνει το κακό και θα πέσει άγριο ξύλο.
 Είναι πρόκληση η παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών παντού.
 Δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν αυτοί οι τριάντα. 
Τα Εξάρχεια έγιναν λούμπεν και ντεμέκ εδώ και πολλά χρόνια. Αναρχικοί δεν είναι αυτοί που επιτέθηκαν στον Βαρουφάκη, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τους αποκαλούμε αναρχοφασίστες. Νομίζω πως είναι χουλιγκάνοι. Να μην τα ξαναγράφω, ο καθένας σήμερα υποστηρίζει πως είναι αναρχικός· τώρα περιμένουμε και τον πρώτο βιαστή που θα πει πως είναι αναρχικός. Και γέμισε ο τόπος από «αναρχικούς» που δεν ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν αλλά και από «αναρχικές» που ανακάλυψαν την αναρχία μόλις τους ήρθε η κλιμακτήριος.
 «Αναρχικοί» θα ήταν και αυτοί που επιτέθηκαν στον Νίκο Μαραντζίδη στην Θεσσαλονίκη, ενώ «αναρχικοί» ήταν και αυτοί που έκαψαν τα γραφεία της Athens Voice
Και πέρα από όλα αυτά, δεν ξέρω αν είναι αναρχικοί, αναρχοφασίστες, χουλιγκάνοι ή οτιδήποτε άλλο αλλά εγώ θα τους παραδεχόμουν αν πήγαινε ο καθένας μόνος του να πλακώσει στο ξύλο αυτόν που δεν γουστάρει.
 Οπότε, είναι σίγουρα κότες. Να είσαι καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου