Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Θύμωσε η Bild:(του Σόϊμπλε) και ισχυρίζεται ,ότι "η Ελλάδα εκβιάζει την Ευρώπη με δημοψήφισμα!"...



Θύμωσε  (!!!) και η  γερμανική φυλλάδα Bild ,  δηλαδή το πολιτικό όργανο  του  δύστροπου  γέρου  Σόϊμπλε με την απόφαση  Τσίπρα  για   δημοψήφισμα  στις  5 Ιουλίου. .
Με τίτλο «Η Ελλάδα Εκβιάζει την Ευρώπη! Με ένα δημοψήφισμα!» η Bild αναφέρεται στην ανακοίνωση «βόμβα» του πρωθυπουργού.
«Εκρηκτικό: το δημοψήφισμα θα γίνει μόλις το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 5 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει, μόνο μετά την εκπνοή του β' πακέτου βοήθειας για την διάσωση της Ελλάδας! Με αυτό ο Τσίπρας κάνει άνω-κάτω όλο το έως τώρα χρονοδιάγραμμα. Διότι ήδη στην 1η Ιουλίου απειλείται η χώρα πολύ συγκεκριμένα με χρεοκοπία», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για εκβιασμό του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως «αν οι δανειστές δεν δώσουν ως την Τρίτη νέα χρήματα, θα προκύψει αδυναμία πληρωμής. Τότε οι δανειστές θα χάσουν τουλάχιστον ένα μέρος των δανείων τους. Σε όρους για νέα χρηματοδότηση ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα συμφωνήσει - αφού θα μπορεί να παραπέμπει στο δημοψήφισμα. Στις χώρες του ευρώ, στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ απομένει άρα μόνο να δώσουν ως την Τρίτη νέα χρήματα ή να ρισκάρουν μια χρεοκοπία....».

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γνώριζε ότι οι δανειστές δεν επρόκειτο να συμφωνήσουν σε κούρεμα χρέους, άρα δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει την στήριξη του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου