Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Αιφνιδίως στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας ύστερα από πρόσκληση του Γιούνκερ για να ανταμώσει με την Τρόϊκα ...

Image result for Γιουνκερ με Τσιπρα
Νέο... ραντεβού με την  Τρόϊκα ,  συγγνώμη  τους  Θεσμούς
 θα έχει εκτάκτως  σήμερα  το μεσημέρι στις  Βρυξέλλες ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  .
Τον προσκάλεσε  ο "φιλέλληνας"  πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ   ύστερα  από  το "κράξιμο"  από το  ΔΝΤ , ότι  τα προτεινόμενα  από την Ελλάδα μέτρα είναι ...υφεσιακά!!!
Και επειδή το ...Ταμείο ,  δηλαδή το ΔΝΤ  μπορεί να τα σκατώσει  την τελευταία   στιγμή, ο Γιούνκερ  φώναξε  τον Αλέξη να  παρουσιάσει  κι ...άλλα μέτρα!!!Αυτό  δεν λέχθηκε μέχρι  στιγμής , αλλά   εδώ είμαστε...
Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου MNI, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στην βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να έχουν συνομιλίες. Φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις είναι οριακές και οι αντιρρήσεις που έχει το ΔΝΤ απειλούν να βάλουν φωτιά στις διαβουλεύσεις και να τορπιλίσουν τη συμφωνία, όπως σωστά  επισημαίνει το imerisia.gr
Το ραντεβού επιβεβαίωσε και η κυβέρνηση με non paper στο οποίο αναφέρεται:
  • Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί εκ νέου, αύριο Τετάρτη, προκειμένου το μεσημέρι να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, Μ. Ντράγκι και Κρ. Λαγκάρντ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις πηγές του MNI, στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν σήμερα  Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των θεσμών, ήτοι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, η επικεφαλής της ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις στόχο έχουν να έχει υπάρξει η τελική συμφωνία την οποία θα εγκρίνει το Eurogroup που συνέρχεται απόψε  στις  8 μ.μ. στις Βρυξέλλες  και εν συνεχεία, θα εγκρίνει η Σύνοδος Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου