Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

"Ηρωική" αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά...



Γράφει ο  Χρήστος Καπούτσης 
                       στο  athina984.gr
Αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι πολύ πιθανή παρενέργεια, μετά την συμφωνία της Κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους δανειστές μας του ΔΝΤ. 
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας 
Π. Καμμένος, μάλλον προετοιμάζει το έδαφος για « ηρωική» αποχώρηση του κόμματός του, από την Κυβέρνηση. 
Σε δηλώσεις του ο Π. Καμμένος επισημαίνει, ότι οποιαδήποτε συμφωνία περιλαμβάνει αύξηση συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, υπενθυμίζοντας ότι είναι μια από τις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ. Επομένως, δεν αποκλείει ακόμη και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση!
Ωστόσο, το ερώτημα είναι, αν ο λόγος αυτός είναι προσχηματικός ή πραγματικός, διότι: Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα εγκύρων ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών Μέσων, κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συνομιλητές του Πρωθυπουργού, έχουν ενθαρρύνει τον Α. Τσίπρα να προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος. Ζητούν αντικαταστήσεις 3 τουλάχιστον Υπουργών, μεταξύ αυτών και του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, επισημαίνοντας ότι έτσι, θα διευκολυνθούν και οι συνομιλίες , τωρινές και μελλοντικές, της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας. Ήδη τα στελέχη του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» ράβουν υπουργικά κουστούμια και ταγέρ…

Στο θέμα των περικοπών, η Κυβέρνηση πρότεινε περικοπές των αμυντικών δαπανών για το 2016 περίπου 200 εκατομμύρια. Οι δανειστές ζητούσαν 200 εκατομ. για φέτος και 400 εκατ. για το 2016. Μπορεί η Κυβέρνηση να απέτρεψε τα χειρότερα, αλλά η μείωση του προϋπολογισμού για το 2016 κατά 200 εκατομ. ευρώ, όπως πρότεινε και έγινε αποδεκτό από τους «θεσμούς», θα έχει αρνητικές συνέπειες στο αξιόμαχο του Στρατεύματος.

Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοί θα παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία μέχρι να συμπληρώσουν τα 58 έτη και μετά θα συνταξιοδοτούνται. . Πρόκειται για μια γενική ρύθμιση και δεν προβλέπεται να υπάρξουν εξαιρέσεις σε ειδικές κατηγορίες, όπως πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αλεξιπτωτιστές , βατραχάνθρωποι κ.ά

Και σχετικά με την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012, όπως προβλέπει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, «ούτε φωνή ούτε ακρόαση», από την Κυβέρνηση. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει ξεχάσει τις υποσχέσεις της, τώρα «νίπτει τας χείρας της» και παραπέμπει τους ενδιαφερομένους και καταταλαιπωρημένους και απογοητευμένους στρατιωτικούς στο «κακό» Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου