Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Νέο ραντεβού του Α.Τσίπρα σήμερα με τους δανειστές .... Share on print



Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από νωρίς  σ'ήμερα  το πρωί , σε μια ύστατη προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία, αποφάσισαν ο Αλέξης Τσίπρας και οι επικεφαλής των δανειστών, μετά 2ωρη κρίσιμη συνάντηση που είχαν αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Όπως δήλωσε ΄Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος μετά τις μεταμεσονύκτιες συζητήσεις, 
  • οι τεχνικές διαβουλεύσεις θα ξαναρχίσουν στις 7:00 ώρα Ελλάδος, ενώ
  •  στις 10:00 αναμένεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΚΤ.
Επίσης ,το Eurogroup  συνεδριάζει εκ νέου στις 14:00, αλλά απαίτησε να λάβει έως τις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος,κείμενο με συμφωνημένα μέτρα 
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός κατέθεσε τις τροποποιημένες προτάσεις της ελληνικής πλευράς, αφότου νωρίτερα οι πιστωτές απέρριψαν ορισμένα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, ειδικά στο μέτωπο του ασφαλιστικού συστήματος.

Επιπλέον, ένα από τα βασικά σημεία διαφωνίας παραμένει το αίτημα της Αθήνας για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, με τους ευρωπαίους εταίρους να αρνούνται έως τώρα να προσφέρουν κάποια συγκεκριμένη δέσμευση και να θέτουν ούτως ή άλλως ως προϋπόθεση την εφαρμογή των μέτρων που θα συμφωνηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Πάντως, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως η ελληνική πλευρά παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις που έχει παρουσιάσει, κι ενώ το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στους δανειστές, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή απόρριψη δημοσιονομικών ισοδύναμων και για άρνηση που εγείρει ερωτήματα για τα κίνητρα των θεσμών.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου