Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σχέδιο για... νέα παπαδημοκρατία προωθεί ο Σαμαράς !!!Με το Μέγαρο Μαξίμου να τονίζει ,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα επιτρέψει νέα Ιουλιανά !




Ήταν Νοέμβρης του 2011
όταν μετά το φιάσκο της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος από το Γιώργο Παπανδρέου, Σαρκοζί, Μέρκελ και η τρόικα, μετά το γνωστό επεισόδιο των Καννών, επέβαλαν την κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία στήριξαν το ΠΑΣΟΚ που ήταν ήδη στην κυβέρνηση, ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη κι ο μέχρι τότε αντι-μνημονιακός Αντώνης Σαμαράς.

Η άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να ανοίξει σοβαρός διάλογος εντός του κόμματος για τα αίτια της εκλογικής συντριβής της 25ης Ιανουαρίου κι η εν γένει πολιτική του συμπεριφορά τους τελευταίους μήνες έχει δείξει πως θέλει πάση θυσία να δικαιωθεί για την καταστροφική πολιτική που εφάρμοσε στα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησής του. Η ασφυκτική πίεση που ασκούν οι πιστωτές στον Αλέξη Τσίπρα, λίγες ημέρες πριν τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, αξιολογήθηκε από την ηγεσία της Συγγρού ως μία καλή - ίσως κι η τελευταία - ευκαιρία μιας τέτοιας δικαίωσης.

Η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο περιθώριο της τακτικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ έδωσε στο Σαμαρά ένα καλό λόγο για να πάει κι αυτός στις Βρυξέλλες και προσπαθήσει να "δικαιωθεί". Ήδη πολλοί μιλούν για "σκηνικό Καννών" που στήνει ο Σαμαράς. Άμεση μάλιστα ήταν η αντίδραση του στελέχους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος απευθύνεται σε β' πρόσωπο στον πρώην πρωθυπουργό: "Η δεδηλωμένη κ.Σαμαρα δόθηκε απο τον ελληνικό λαό πριν πέντε μήνες. Οι κυβερνήσεις κρίνονται απο τον λαό σε τέσσερα χρόνια. Σεβαστείτε το. Σταματήστε να επενδύετε,σε εκτροπές και παρενθεσεις" λέει μεταξύ άλλων ο κ. Καρχιμάκης.


Πριν από λίγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου είπαν στο ρ/σ Στο Κόκκινο πως "«Κάποια κέντρα επεξεργάζονται σενάρια εκτροπής και ελπίζουμε ότι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που βρίσκονται όλες κατά σύμπτωση στις Βρυξέλλες, να μην ανταποκριθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει νέα Ιουλιανά».

Πώς φαντάζεται ο Σαμαράς τη... Νέα Παπαδημοκρατία

Χθες Τετάρτη είδε το φως της δημοσιότητας συνέντευξή του Αντώνη Σαμαρά στο Γιώργο Τράγκα όπου πρότεινε το "νέο κυβερνητικό συνασπιμό": «Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης. Και ασφαλώς πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash. Εξηγεί παρακάτω πως μιλά για νέα κυβέρνηση στην οποία δε θα συμμετέχει ο ίδιος αλλά ούτε ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κι όταν μιλά για "άλλο κυβερνητικό συνασπισμό", εννοεί πως αυτός θα προκύψει χωρίς εκλογές. Άλλωστε πολλές φορές έχει διατυπώσει την άποψη πως «δεν τις αντέχει η χώρα».


Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως "βγαίνει" αριθμητικά αυτός ο κυβερνητικός συνασπισμός κι ο μόνος τρόπος που μπορεί να έχει κάποια δημοκρατική επίφαση είναι να συνεναίσει σε αυτόν ο ίδιος ο Τσίπρας, φοβούμενος την περίφημη επιθυμία των Ελλήνων να μείνει η χώρα στο ευρώ. Παρόλ' αυτά η προθυμία του Σταύρου Θεοδωράκη και της Φώφης Γεννηματά είναι δεδομένη. Αμφότεροι οι ηγέτες της "ελληνικής κεντρο-αριστεράς" βρίσκονται στις Βρυξέλλες, συναντούν Ευρωπαίους αξιωματούχους κι ομοϊδεάτες τους, βλέπε Σουλτς, και φαντασιώνονται τη φωτογραφία με φόντο το κτίριο της Κομισιόν όπου θα δίνουν τα χέρια με τον Αντώνη Σαμαρά υπό τις ευλογίες των πιστωτών.


      Γιατί ο Σαμαράς θέλει το νέο Παπαδήμο

Αν γίνει πραγματικότητα αυτός ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός - μπορείτε να το πείτε και σοφτ πραξικόπημα - κάτω από τις πιέσεις των πιστωτών προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς θα ξαναμπεί στο πολιτικό παιχνίδι έστω κι αν ο ίδιος μείνει εκτός κυβέρνησης. Θα έχει υλοποιηθεί το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης". Ο Σαμαράς θα μπορεί να λέει πως δικαιώθηκε όταν έλεγε προεκλογικά πως οι ελπίδες που έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό ήταν φρούδες, έστω κι αν θα έχουν διαψευστεί με αθέμιτα μέσα. Στη νέα αυτή κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου - μήπως γίνει πάλι πρωθυπουργός κάποιος τραπεζίτης (;) - θα υπάρχουν "γαλάζιοι" υπουργοί που θα επιτρέπουν στο Σαμαρά την πρόσβαση σε κρίσιμες αποφάσεις. Τέλος, η κατάληξη αυτή που θα έχει χτυπήσει αλύπητα τόσο τη δημοκρατία όσο και τα συμφέροντα των πολλών, θα βγάλει το Σαμαρά από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται τώρα όπου θέλει να ρίξει τον Τσίπρα χωρίς όμως να πει ανοιχτά πως ασπάζεται τις απαιτήσεις του Σόιμπλε και του Τόμσεν.
.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου