Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Διευρυμένη υπουργική σύσκεψη έως αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα μετά τους ωμούς εκβιασμούς




Σε εξέλιξη  μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα   είναι η κρίσιμη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν αρχικά οι Δραγασάκης, Παππάς, Κοτζιάς, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κουρουμπλής, Χουντής, ενώ στη συνέχεια προσήλθε σχεδόν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, όπως  αναφέρει το tanea.gr .
Από τους πρώτους που έφθασαν στο κτίριο ήταν ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας «Νομίζω ότι πάμε για συμφωνία».


Αργότερα την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν οι Γιάννης Πανούσης και Δημήτρης Στρατούλης.

Μετά τις 11 το βράδυ και κατέφθασαν οι Τασία Χριστοδουλοπουλου, Ελενα Κουντουρά, Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Κατρουγκαλος, Θέοδωρος Δρίτσας, Κώστας Ησυχος (ο οποίος, μάλιστα, απεχώρησε εσπευσμένα από το στούντιο της ΕΡΤ 1 όπου συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή) αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου.
Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε «Πάμε για μια καλή συμφωνία και όχι συμβιβασμό που δεν θα είναι τίμιος».

                    Τι προηγήθηκε
Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές που επικαλείτο το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχαν αναφέρει ότι η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ.
   Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή.
     Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας.

Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.
Πηγή :tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου