Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η Μέρκελ και το Αιγαίο



Γράφει ο Γεώργιος Π.Μαλούχος  (tovima.gr )
                  Η Μέρκελ και το Αιγαίο
 «Περισσότερη τάξη και έλεγχο» στο Αιγαίο δήλωσε χθες ότι θέλει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Ωραία. Υπάρχουν ορισμένες σκέψεις που ίσως να τη βοηθήσουν να κατασταλάξει στο πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα:

Πρώτον, να μην δίνει χρήματα και ανταλλάγματα σε μία Τουρκία η οποία όχι απλώς κάνει τα σταβά μάτια στο προσφυγικό, αλλά βρίσκεται οργανωμένα πίσω από αυτό.

Δεύτερον, να μην φαντάζεται ότι μπορεί να βρεθεί ο Ερντογάν απέναντι στο ισλαμικό χαλιφάτο, το οποίο επίσης, με ποικίλους τρόπους, στην πραγματικότητα η Αγκυρα βοηθάει αφενός για ιδεολογικούς λόγους και αφετέρου γιατί του ήταν εξαιρετικά χρήσιμο τόσο ως μηχανισμός εξόντωσης Κούρδων, όσο και ως «χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τη Δύση

Τρίτον, να μην περιμένει ότι είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει τέτοιου είδους τάξη όταν η Τουρκία ρίχνει… ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη!: όχι τάξη δεν φέρνει αυτό, αλλά το ακριβώς αντίθετο - και δικαίως. Αλλωστε, η Αγκυρα το κάνει επειδή θέλει να διασπάσει το ad hoc ρωσοδυτικό μέτωπο που, παρά τις πολλές άλλες διαφωνίες και συγκρούσεις των δύο πλευρών, στήνεται ενάντια στο χαλιφάτο.

Τέταρτον,
να μην διανοείται ότι η Ελλάδα μπορεί να συναινέσει στην εγκατάλειψη κυριαρχικών της δικαιωμάτων επειδή η Γερμανία θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο από πρόσφυγες.

Πέμπτον, να μην διαλύει άλλο συστηματικά την Ελλάδα η οποία με την πολιτική του Βερολίνου έχει καταρρεύσει και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις τεράστιες αυτές ευρωπαικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως σύνορο της Ευρώπης. Επιτέλους, στο Βερολίνο δεν μπορεί να τα θέλουν όλα δικά τους, όπως τα θέλουν!

Εκτον,
και πιο σημαντικό όλων, ας αποφασίσει αν θα συμπεριφέρεται Γερμανικά ή Ευρωπαικά. Αν θέλει να έχει αντίκρισμα πραγματικό η ευρωπαική πολιτική της, ας στηρίξει την Ελλάδα η οποία σηκώνει όλο το βάρος της πίεσης, για όλη την Ευρώπη. Κι ας αφήσει τις εξυπνάδες και τους ηγεμονισμούς της πεντάρας, οι οποίοι το μόνο που πέτυχαν είναι να διαλύσουν μια χώρα εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον όλων!...

Ας τα φροντίσει λοιπόν όλα αυτά η Γερμανίδα καγκελάριος και, μετά, ας έχει άποψη για την… «τάξη» στο Αιγαίο.

Μέχρι τότε καλύτερα να σιωπά

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου