Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

«Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βλέπει με δύο μέτρα και δύο σταθμά» , λέει ο Π.Καμμένος

Χθες    το βράδυ ...συμπαραστάθηκε  στην  γείτονα Τουρκία που κατέρριψε  ρωσιικό  μαχητικό ,  τύπου  σουχόϊ  επειδή "παραβίασε"  για ...17''   τον  εναέριο χώρο της.
Και το κατέρριψε  ενώ  αυτό ήταν  ...εντός του  ΣΥΡΙΑΚΟΥ  εναέριου  χώρου  !!
Αυτά τα  γνώριζε  από  πρώτο  χέρι  το  ΝΑΤΟ  αλλά  "έκανε  στραβά μάτια" .
΄Οπως  στραβά μάτια , πιο στραβά ΔΕΝ  γίνεται , κάνει επί  σειρά ετών  με τις  εκατοντάδες  παραβιάσεις  του  ελληνικού   εναέριο  χώρου  από  τουρκικά  αεροσκάφη.
Κοντεύουν να  φθάσουν   στο ...Σούνιο , μια  διασκελιά  από τον Παρθενώνα,  αλλά εκεί στο ΝΑΤΟ,  δηλαδή οι ..εταίροι μας,   παθαίνουν  ..ΤΥΦΛΩΣΗ  εκείνες  τις  ώρες.
Δεν θέλουν  ή  δεν τολμούν να   πουν  στους  νεοσουλτάνους Τούρκους  να κάτσουν στ΄αυγά  τους.

Στο θέμα  αναφέρθηκε  ο  υπουργός  ΄Αμυνας Π.Καμμένος ( με  δηλώσεις του στον  realfm) ,λέγοντας  μεταξύ άλλων :
  • «... η Τουρκία συνεχώς παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο μας..΄Εχουν άμεση εικόνα οι νατοϊκοί για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εκ μέρους της Τουρκίας. 
  • Εχουμε από την 1/1/15, 68 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Έχουμε υπερπτήσεις μέσα στο 2015 από τις 30/1/15 μέχρι τις 8/10/15, έχουμε 21 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη, σε χαμηλό ύψος, προκειμένου να προκαλούν.
  • Αν το ΝΑΤΟ θα ήθελε να επιβάλλει την εφαρμογή των κανονισμών, αυτά θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει την Ελλάδα, αν έπαιρνε αντίστοιχα μέτρα, να είχε καταρρίψει τα αεροσκάφη αυτά. 
  • Δεν είναι το ΝΑΤΟ, μια συμμαχία που μπορεί να βλέπει με δύο μέτρα και δύο σταθμά, από τη μια μεριά την παραβίαση των διεθνών κανονισμών από τη μεριά ενός μέλους του ΝΑΤΟ σε ένα άλλο κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ και από την άλλη πλευρά να αποδεχθεί τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι 17 δευτερόλεπτα και για 1,5 μίλι παραβιάστηκε δήθεν ο εναέριος χώρος της Τουρκίας».
Αν η Ελλάδα  ακολουθούσε  την ...τακτική του  Ερντογάν  στο ρωσικό σουχόϊ, τα  γαλάζια νερά του  Αιγαίου  να είχαν  δεχθεί  εκαοτντάδες τουρκικά  αεροσκάφη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου