Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Οι «28» υπουργοί Εσωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην ανταλλαγή προσωπικών στοιχείων επιβατών πτήσεων !Οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στη δημιουργία ενός συστήματος για την ανταλλαγή στοιχείων επιβατών πτήσεων. Η συμφωνία επιτεύχθηκε εν μέσω της ανησυχίας που προκάλεσαν σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Η συμφωνία ορίζει ότι 
  • οι Αρχές των χωρών της ΕΕ θα αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία που συλλέγουν αεροπορικές εταιρείες: ονόματα, ημερομηνίες ταξιδιού, πρόγραμμα, στοιχεία πιστωτικών καρτών και στοιχεία επικοινωνίας.
Τα στοιχεία θα συλλέγονται από πτήσεις προς ή από την ΕΕ, καθώς και από πτήσεις μεταξύ κρατών-μελών, ενώ θα συλλέγονται τα στοιχεία των πτήσεων τσάρτερ.
Η συμφωνία ορίζει ότι τα στοιχεία θα παραμένουν σε αρχείο για έξι μήνες.

Ο Ετιέν Σνάιντερ, αναπληρωτής πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, προεδρεύουσας χώρας γι' αυτό το εξάμηνο, εξέφρασε την Παρασκευή την «υπερηφάνειά του για το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια διαπραγματεύσεων, καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου