Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Αλβανοί ήταν οι καλλιεργητές της χασισοφυτείας «μαμούθ» στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου


Δεκαέξι μήνες μετά τον εντοπισμό της χασισοφυτείας «μαμούθ» με τα 705 δενδρύλλια σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, αποκαλύφθηκε η ταυτότητα των καλλιεργητών. Ένας από τους δυο νεαρούς Αλβανούς απασχολούνταν παράνομα σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής.
Μετά από συστηματική έρευνα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος διασταύρωσαν τα στοιχεία των δύο αλλοδαπών ηλικίας 27 και 30 χρόνων, που είχαν αναλάβει όχι μόνο την καλλιέργεια των χασισόδεντρων και τη φύλαξη της φυτείας που εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2014, αλλά και την φροντίδα των δενδρυλλίων, την αποξήρανση όσων ήταν έτοιμα για συγκομιδή, την μεταφορά και την αποθήκευση της κάνναβης.

Οι δυο Αλβανοί δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. Ξεχωριστή δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 39, 34, 38 και 32 χρόνων που απασχολούσαν στην κτηνοτροφική μονάδα τους τον 27χρονο, αν και βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα.
Μάνος Τσαγκαράκης  στο protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου