Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ανοικτός πόλεμος Μαξίμου - ΔΝΤ -"Αναξιόπιστα και ψευδή " τα στοιχεία του Ταμείου. [video]


Σκληρή επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαπολύει το Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να κάνει λόγο για ψευδή στοιχεία, ανεπάρκεια των τεχνοκρατών του Ταμείου και να καλεί το ΔΝΤ να δείξει σεβασμό στον ελληνικό λαό.
Κάνοντας μακρά αναφορά στις αποτυχημένες προβλέψεις του ΔΝΤ, ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για τα έτη από το 2011 ως το 2013, όταν το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη αλλά η χώρα είχε τελικά ύφεση από 3,3% ως και 6,6%, αναφέρθηκε στην καταστροφολογική λογική των μετέπειτα προβλέψεών του που επίσης διαψεύστηκαν και έκανε λόγο για ψευδή δεδομένα τα οποία επικαλούνται στο άρθρο τους οι κύριοι Τόμσεν και Όμπσφελντ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα περίμενε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον ελληνικό λαό το Ταμείο να μη στηρίζεται σε ανακριβή και ψευδή στοιχεία.

Το ΔΝΤ οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο άρθρο των Τόμσεν – Όμπσφελντ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το ΔΝΤ ουσιαστικά αυτοαναιρείται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σταθερή σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και τους δημοσιονομικούς στόχους.

Επίσης αμετάβλητη παραμένει η θέση της σε ό,τι αφορά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη βάση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.

Το ίδιο ισχύει και για τα δημοσιονομικά, στα οποία αναφέρθηκε εκτενέστατα ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι «νέα μέτρα δεν γίνονται αποδεκτά μετά τη λήξη του προγράμματος» είπε.

Προβαίνοντας σε απαραίτητο -όπως είπε- σχόλιο για τη στάση του ΔΝΤ και το χθεσινό άρθρο των στελεχών του, Τόμσεν και Όσφελντ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο, το ΔΝΤ δεν επιθυμεί περαιτέρω λιτότητα και υπερασπίζεται πλεονάσματα 1,5% για μετά τη λήξη του προγράμματος».

«Προξενεί όμως απορία το γεγονός ότι την ίδια στιγμή οι δύο εκπρόσωποι του Ταμείου αυτοαναιρούμενοι αναφέρουν ότι θα αποδεχθούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για 3,5% πλεονάσματα, αλλά και ότι θα απαιτήσουν νέα μέτρα λιτότητας, καθώς εκτιμούν ότι οι προβλέψεις των Ευρωπαίων πάνω στις οποίες βασίζεται το πρόγραμμα είναι υπεραισιόδοξες», ανέφερε.

Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι «οι εκτιμήσεις του Ταμείου, όμως είναι λανθασμένες, ενώ οι πληροφορίες που αναφέρει είναι ψευδείς».

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για παλαιότερες εκτιμήσεις του ΔΝΤ σχετικά με την ελληνική οικονομία για τα έτη 2011, 2012 και 2013 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, επί της ουσίας, ότι αυτές έπεσαν έξω, ενώ προσέθεσε και την ομολογία εκ μέρους του ΔΝΤ ότι χρησιμοποιούσε λάθος πολλαπλασιαστές.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι για το νέο πρόγραμμα, το ΔΝΤ «αντέστρεψε τη μέθοδό του και εγκαινίασε μια τακτική καταστροφολογικών προβλέψεων, οι οποίες και πάλι έχουν όλες διαψευσθεί».

Είπε επίσης ότι και τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία που επικαλείται το άρθρο των δύο στελεχών του ΔΝΤ «είναι ψευδή», προσθέτοντας ότι θα υπάρξει απάντηση και εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Θα περιμέναμε, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον ελληνικό λαό, το ΔΝΤ να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να μη βασίζεται σε ανακριβή ή ακόμα και αναληθή στοιχεία. Το ΔΝΤ οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι στην διεθνή κοινότητα, επιμένοντας στην ανάγκη για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5% για μετά τη λήξη του προγράμματος και βελτιώνοντας την τεχνοκρατική του επάρκεια σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα θέσουν θέμα συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά δεν θα δεχθεί νέα μέτρα.

Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: Δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση και εάν υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι κανείς δεν επιθυμεί αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, υπενθυμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει τη χώρα στη συμμαχία των προθύμων».

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό έγιναν σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού έχουν τεθεί οι στόχοι και έχουν μπει οι βάσεις για την ελληνική οικονομία για το 2017. Ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση, έκλεισε για άλλη μια φορά το σενάριο των εκλογών, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τη χώρα και την κοινωνία στη «συμμαχία των προθύμων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επίσης οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προστεθούν σε όσους από την ελάσσονα αντιπολίτευση απεργάζονται σενάρια αυξημένης πλειοψηφίας για την ψήφιση νέων μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος, πρόσθεσε.

Η θέση της κυβέρνησης ήταν, είναι και θα είναι σαφής: Δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, τόνισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, έγιναν σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές, μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ.

«Από τη μια το σχέδιο της κυβέρνησης για την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε από την ανάκαμψη να ωφεληθούν κυρίως οι εργαζόμενοι. Και από την άλλη το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη που επιδιώκει τη διακοπή των διαπραγματεύσεων και την αποσταθεροποίηση ώστε να επιβάλει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας χρεώνοντάς το στη σημερινή κυβέρνηση», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη θα αποτύχει, «θα καταρρεύσει, όπως κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή και το success story που προσπάθησε να νεκραναστήσει το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ».

Πρόσθεσε ότι για άλλη μια φορά «αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε δεσμεύσει την χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030».

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Παρασκευόπουλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε και σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για την αποποινικοποίηση του καψίματος σημαίας αλλά και τα όσα είπε για την Χρυσή Αυγή, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Παρασκευόπουλου».

«Εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός εκ μέρους της κυβέρνησης για αλλαγή ή τροποποίηση του σχετικού άρθρου. Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε για την Χρυσή Αυγή, νομίζω ότι έχει προχωρήσει στις απαραίτητες διευκρινήσεις», είπε χαρακτηριστικά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
imerisia.gr, 13.12.16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου