Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Τρομακτικό : ετοιμάζουν ..."κλωνοποίηση" ανθρώπου , μετά την κλωνοποίηση μαιμούς...



Πρώτα ήταν η ...Ντόλι ( το 1996).
Τώρα  η κλωνοποίηση μαϊμούς!!
 Επόμενο βήμα, μετά τις μαϊμούδες,
 ο... άνθρωπος; Ναι, αυτός είναι ο στόχος ..«Στόχος ήταν η κλωνοποίηση ανθρώπου», παραδέχτηκε ο επικεφαλής ομάδας της κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, αλλά  ... δεν τους άφησαν ..Για "ηθικούς λόγους"!
  
Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιστημονικής ομάδας της κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στη Σαγκάη,οι δύο πρώτες μαϊμούδες που κλωνοποιήθηκαν είναι θηλυκές, ηλικίας 7 και 8 εβδομάδων και ονομάζονται Zhong Zhong και Hua Hua..Η μέθοδος που εφαρμόστηκε ήταν αντίστοιχη εκείνης που εφήρμοσαν οι επιστήμονες το 1996, προκειμένου να κλωνοποιήσουν το πιο διάσημο πρόβατο, τη Ντόλι.
Από το 1996, οι επιστήμονες είχαν πετύχει την κλωνοποίηση διαφόρων ζώων, όπως γουρουνιών, σκύλων, γατών και αλόγων πόνυ, ενώ είχαν δημιουργήσει και ανθρώπινο έμβρυο. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είχε επιτευχθεί η κλωνοποίηση μωρών από τα λεγόμενα κυρίαρχα θηλαστικά, όπως είναι οι πίθηκοι, οι μαϊμούδες και οι άνθρωποι.
«Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, αλλά τελικά τα καταφέραμε», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, ο οποίος διευκρίνισε ότι 
  • στόχος τους δεν ήταν η κλωνοποίηση μαϊμούδων, αλλά ανθρώπων. Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν τους επετράπη η έρευνα, καθώς η παγκόσμια κοινότητα απέρριψε την κλωνοποιηση ανθρώπων για «ηθικούς λόγους».
Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της έρευνας, χρειάστηκαν 127 «αυγά», πριν προκύψουν τα δύο μικρά μαϊμουδάκια. Διευκρινίστηκε επίσης, ότι η κλωνοποίηση δεν προήλθε από ενήλικη μαϊμού, αλλά από DNA εμβρύου. Οι προσπάθειες, τόνισε, για κλωνοποίηση από ενήλικα άτομα συνεχίζεται και σύντομα αναμένεται να αποδώσει καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου