Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Όταν ο Πολάκης βράβευε τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη !!!!!!



23.01.18

Σήμερα, μετά το συλλαλητήριο τον θεωρεί... νοσταλγό της χούντας -
Ως δήμαρχος Σφακίων τον εκθείαζε και τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη Χανίων!
Μια φωτογραφία από το... όχι και τόσο μακρινό 2013 που δείχνει τον Παύλο Πολάκη να βραβεύει τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη κάνει εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Η βράβευση όπως αναφέρεται σχετικά έγινε όταν ο Παύλος Πολάκης ήταν δήμαρχος Σφακίων. Πολύ πριν δηλαδή γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο στρατηγός ε.α. αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου για το όνομα της Μακεδονίας που έφερε σε... δύσκολη θέση την κυβερνητική πλειοψηφία σε ότι αφορά την λύση που προωθεί για το ονοματολογικό.


Από την φωτογραφία είναι σαφές ότι ο τότε δήμαρχος Σφακίων τιμούσε και με το ... παραπάνω τον πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Ο Παύλος Πολάκης είχε υποδεχθεί ως δήμαρχος τον Φραγκούλη Φράγκο στα Χανιά ανακηρύσσοντας τον στρατηγό επίτιμο δημότη Χανίων.
Μάλιστα, τότε μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον στρατηγό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο παππούς του, καταγόταν από τα Σφακιά, ενώ ο ίδιος είναι ένας στρατιωτικός, ο οποίος υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις και αυτό αποτελεί... τιμή για τον Δήμο».

Ο τότε Δήμαρχος, του απένειμε μια τιμητική πλακέτα ενώ παράλληλα του δώρισε ένα Κρητικό μαχαίρι και μια υφαντή πετσέτα.

Σήμερα όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Ο αναπληρωτής υπουργός άλλαξε... ρότα και τον κατατάσσει κάπου ανάμεσα στους... νοσταλγούς της χούντας!

Στην πρόσφατη ανάρτηση του για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας είχε αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς στο Φράγκο Φραγκούλη κάνοντας λόγο για... στρατηγούς τύπου "ας φωνάξουμε ζήτω οι ειδικές δυνάμεις " με μια λογική τύπου "που είναι ένας λοχίας να μας σώσει"».

Με τον τρόπο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός υγείας προσέθεσε ακόμα έναν κρίκο στις κυβερνητικές ανακολουθίες και στην απόσταση που χωρίζει όλα όσα έλεγαν και έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας και όσα λένε σήμερα που καλούνται να διαχειριστούν ευαίσθητα εθνικά ζητήματα.

Η επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έγινε στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας να υποβαθμιστεί η σημασία του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά αποδεχόμενος την εκτίμηση της αστυνομίας για 90.000 διαδηλωτές υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα συλλαλητήρια του 1992. Στη συνέχεια τόνισε ότι αν και συμμετείχε και κόσμος που δεν ήταν ακροδεξιός, εντούτοις για τον ίδιο τον τόνο έδωσαν «νοσταλγοί της χούντας ,τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος ,οι ομάδες των μεταφερόμενων χρυσαυγιτών, ένα σκοταδιστικό τμήμα της εκκλησίας με Ανθιμους και Αμβρόσιους και βέβαια η προσπάθεια τμήματος της νέας δημοκρατίας να στήσει μια "σοβαρή Ακροδεξιά "με φαήλους ,σαμαράδες, γεωργιαδηδες και στρατηγούς τύπου "ας φωνάξουμε ζήτω οι ειδικές δυνάμεις " με μια λογική τύπου "που είναι ένας λοχίας να μας σώσει"».

Ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε παράλληλα να καθησυχάσει ότι η κυβέρνηση «θα διασφαλίσει στις διαπραγματεύσεις τα συμφέροντα της χώρας και θα αποκλείσει τον όποιο κίνδυνο "αλυτρωτισμού". Η αριστερά είναι πατριωτική δύναμη και το έχει αποδείξει με το αίμα των αγωνιστών της εδώ και πολλές δεκαετίες» έγραφε μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η πρόσφατη ανάρτησή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου