Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Τα γεγονότα… σαν σήμερα 1η Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα


Τα γεγονότα… σαν σήμερα 1η Σεπτεμβρίου  στην Ελλάδα ή που την αφορούν

272 π.Χ. - Ο Βασιλεύς της Ηπείρου Πύρρος θανατώνεται στο Άργος.

1462 - Οθωμανικός στόλος φθάνει στη Μυτιλήνη, υπό τον Έλληνα εξωμότη βεζίρη Μαχμούτ πασά όπου και αρχίζει την πολιορκία του κάστρου της Μυτιλήνης που υπερασπίζονται οι Ενετοί.

1917 - Α' Π.Π.: Οι Ιταλοί εκκενώνουν τα Ιωάννινα και την υπόλοιπη Νότιο Ήπειρο που είχαν καταλάβει.

1918
- Αρχίζει υπό τη διοίκηση Γάλλων η επιθετική ενέργεια ελληνικών μονάδων στον ευρύτερο ελιγμό της διασπάσεως του Μακεδονικού Μετώπου, τρέποντας σε φυγή τους Βουλγάρους.

1944 -
Τμήματα ανταρτών του ΕΔΕΣ επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στη θέση Ασπροχάλικο της οδού Φιλιππιάδας - Κεράσοβου και τη διαλύουν, προκαλώντας σ' αυτή σοβαρές απώλειες.

Αυτοί γιορτάζουν την 1η Σεπτεμβρίου

Σήμερα , Δευτέρα  01 Σεπτεμβριου γιορτάζουν  οι :
Αδαμάντιος, Αδαμαντία, Αμάντα, Αθηνά, Ακριβή, Αντιγόνη, 
Γόνη, Ασπασία, Αφροδίτη, Φρέγια, Αδαμαντία, Αντα, 
Διαμάντω, Διώνη, Διόνη, Δωδώνη, 
Ελπινίκη, Ερασμία, Ερατώ, Τέτη, Ευτέρπη, Θάλεια, Θεανώ, Θεονύμφη, Ισμήνη, Καλλιρόη, Καλλιρρόη, Καλλίστη, Καλλιστώ, Καλιστώ, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Πάτρα, Πατρούλα, Κλειώ, Κοραλία, Κοραλλού, 
Μαντώ, Μαργαρίτα, Μαριάνθη, Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία, Μελετούλα, Μελετίνα, Μελπομένη, Μόσχω, Μοσχούλα,
 Ουρανία, Ράνια, Πανδώρα, Πηνελόπη, Μπηλιώ, Μπιλιώ, 
Πολύμνια, Πολυνίκη, Πολύνα, Πόλυ, Πολυτίμη, Τίμη, Ράλλης, Ραλλία, Ραλία, Ραλλού, 
Σαπφώ, Συμεών, Συμεώνης, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Συμεωνίτσα, Σύμος, Σύμη,
 Τερψιχόρη, Χάιδω, Χάϊδω, Χαϊδω, Χαιδευτός, Χαϊδευτός, Χαρίκλεια, Χαρούλα, Ιησούς 
Πηγή : www.eortologio.gr)

Αυτό είναι το AIR FORCE 1 του σουλτάνου Ερντογάν - Ιπτάμενο παλάτι





Όχι μόνο το ιστορικό γιοτ του Κεμάλ Ατατούρκ που ανακαινίστηκε ,αλλά και νέο υπερσύγχρονο Προεδρικό αεροσκάφος στην υπηρεσία του νέου ...Σουλτάνου της Τουρκίας κ. Τ.Ερντογάν!
Πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200, η παραγγελία του οποίου είχε γίνει πριν από 2.5 χρόνια στην εταιρία Gore Design, από τον ίδιο τον κ. Ερντογάν αλλά τότε κανείς δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Το νέο VIP αεροσκάφος της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, γράφει η Aksam. , απογειώθηκε προχθές από το San Antonio και προσγειώθηκε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης-.μόλις 24 ώρες μετά την ορκωμοσία του κ. Ερντογάν! . Στις ΗΠΑ είχε πάει για να τροποποιηθεί κατάλληλα και να ''φορέσει'' τον VIP εξοπλισμό από την με τη συμμετοχή γερμανών και γάλλων ειδικών.

Το Airbus 330-200 - αξίας άνω των 150 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε- έχει δύο κρεβατοκάμαρες και θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 50 άτομα (άλλο δημοσίευμα μιλά για 90 θέσεις) .Η Τουρκία έχει στον κρατικό στόλο της ήδη τέσσερα αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται από τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Ωστόσο η κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, είχε επισημάνει πως κανένα από αυτά δεν μπορεί να κάνει απευθείας διεθνείς πτήσεις, ενώ το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να πετάει από την Άγκυρα στο Λος Άντζελες και την Αυστραλία χωρίς στάση για ανεφοδιασμό.

Η παραγγελία του αεροσκάφους πάντως προκάλεσε αρκετά επικριτικά σχόλια, όπως αυτό της «Τζουμχουριέτ» που ανέφερε ότι ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε να έχει αεροσκάφος που δεν θα ήταν το ίδιο καλό με αυτό του Μπαράκ Ομπάμα (το Air Force One)!Παραμονή της ορκωμοσίας του κ Ερντογάν , το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με το κόστος του προεδρικού τζετ που όπως λέγεται στοίχισε 436 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (153 εκατομμύρια ευρώ!) και αγοράστηκε με κρατικά κονδύλια. To αεροσκάφος θα αρχίσει να εξυπηρετεί τον κ. Ερντογάν μετά το βάψιμό του και την τοποθέτηση των διακριτικών. Σε αυτό το τελευταίο αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, κ. Σεζγκίν Τανρίκουλου ζητώντας να του απαντήσουν εάν θα αλλάξει και το όνομα του προεδρικού αεροσκάφους και από ΑΤΑ (αναφέρεται στο όνομα του Μουσταφά Κεμάλ) «γίνει κάτι άλλο».

Για τον νέο πρόεδρο της Τουρκίας εξάλλου έχουν ετοιμαστεί και οι επαύλεις-παλάτια όπου θα διαμένει στην Κωνσταντινούπολη.Οι επαύλεις που θα φιλοξενήσουν το γραφείο του νέου προέδρου της Τουρκίας και τη θερινή κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται σε ύψωμα της ασιατικής πλευράς του Βοσπόρου που είναι γνωστό με το όνομα Τσεγκέλκιοϊ. Σε μια από αυτές τις επαύλεις ζούσε και ο τελευταίος σουλτάνος της Τουρκίας πριν ανέβει στον θρόνο. Οι τέσσερις συνολικά επαύλεις όπου θα διαμένει οκ. Ερντογάν ανακαινίστηκαν τους προηγούμενος μήνες για να φιλοξενήσουν τον νέο... Σουλτάνο.

Επίσης,- όπως έχει ήδη αναφέρει το ΟnAlert - ο κ Ερντογάν διαθέτει και πλωτό παλάτι! Ο εφοπλιστής Καχραμάν Σαντίκογλου έχει θέσει στη διάθεση του κ. Ερντογάν και το «Σαβαρόνα», το γιοτ του Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1931 στη Γερμανία και έχει ενοικιαστεί για 49 χρόνια από Τούρκο επιχειρηματία.
Από :Onalert.gr ,Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Υποψήφιος με 0,53 μέσο όρο στις πανελλαδικές πέρασε σε ΑΕΙ της Αθήνας


Κατάφερε να μπει στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών γράφοντας μέσο όρο στις Πανελλαδικές εξετάσεις 0,53!
Σύμφωνα με το thrakitoday.com, ο υποψήφιος από τα Τρίκαλα έγραψε σχεδόν 0 στα έξι μαθήματα, στα οποία εξετάστηκε και πέρασε τελευταίος στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών!
Ο νεαρός είχε μέσο όρο στα έξι μαθήματα, 0,53, ενώ σε Αρχαία και Ιστορία Κατεύθυνσης έγραψε 0. Ωστόσο, η εισαγωγή του στο τμήμα Ισπανικής γλώσσας έγινε λόγω της άριστης επίδοσης του στο μάθημα της Ισπανικής γλώσσας.

Nέα νίκη για τη εθνική μας στο μπάσκετ: Φιλιππίνες 70 - Ελλάδα 82

Nέα νίκη για την εθνική μας: Φιλιππίνες 70 - Ελλάδα 82

Μετά την εντυπωσιακή της πρεμιέρα στο Μουντομπάσκετ με τη Σενεγάλη, 
η εθνική μας ομάδα νίκησε απόψε τις Φιλιππίνες, 
με 82-70.
Οι Φιλιππίνες έβαλαν πολλά προβλήματα στην Εθνική.
Η γραμμή των ψηλών της Ελλάδας και ιδιαίτερα ο Γιώργος Πρίντεζης έκαναν τη διαφορά απέναντι σε μία ομάδα που με εξαίρεση τον Μπλατς είναι ένα επίπεδο κάτω από την Εθνική μας.

Τα δεκάλεπτα : 10-20, 27-37, 45-58, 70-82

Ρε συ, τα 'μαθες, παντρεύτηκε ο Πανδώρας...ή Φαληρεύς ....



Αυτά έχει η ζωή mein lieber, herr Kasimatis...
Eνα γεγονός κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στις συζητήσεις στα δημοσιογραφικά γραφεία και
απασχολεί τον κόσμο της ενημέρωσης. Και δεν αφορά την κρίση που μαστίζει τον χώρο των
μίντια, ούτε τους εκατοντάδες άνεργους του κλάδου και τους απλήρωτους που περιμένουν κάθε μήνα να δουν αν και πότε θα πληρωθούν.

Οι συζητήσεις των θεωρούμενων πνευματικών ανθρώπων της χώρας, περιστρέφονται γύρω από τον γάμο ενός συναδέλφου τους, δημοσιογράφου.Και να πεις ότι πρόκειται για γνωστό τηλεαστέρα που είναι πρώτη μούρη στο γυαλί; Καμμία σχέση. Ο δημοσιογράφος είναι γνωστός μόνο στο σιναφι, άντε και σε κάποιους πιο ψαγμένους, υποτίθεται αναγνώστες...
Χαρακτηριστική του θέματος και η συζήτηση ανάμεσα σε δύο δημοσιογράφους που δουλεύουν σε.. εφημερίδα προς κέντρο μεριά.
- Ρε συ, τα 'μαθες, παντρεύτηκε ο Πανδώρας.
- Ποιος Πανδώρας;
- Αυτός, ρε, που έγραφε στο Βήμα και άφησε εποχή με το ψευδώνυμο Πανδώρα...
- Α, μάλιστα ο «τρελός» που έβαζε μπροστά ο Ψυχάρης για να τα χώνει στη Γιάννα , και στους
Αβραμόπουλους και όλους όσοι δεν μπορούσε ο ίδιος.
- Ναι μόνο που δεν είναι τόσο «τρελός» τώρα που γράφει στην Καθημερινή ως Φαληρεύς.
- Μα καλά αυτός το έπαιζε αντισυμβατικός και δήλωνε ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ.
- Το έπαιζε, όπως το είπες. Τώρα έκανε τον γάμο στο δημαρχείο της Κηφισιας και μάλιστα τον πάντρεψε η Νίνα Βλάχου, που είναι αντιδήμαρχος!
- Ελα ρε, η κοσμικογράφος; Ε, ρε μεγαλεία.
- Κι όχι μόνο αυτό. Στο γάμο του πήγαν υπουργοί, βουλευτές και διαφοροι άλλοι μεγαλοπαράγοντες της οικονομικοπολιτικής ζωής του τόπου.
- Μα καλά αυτός υποτίθεται ότι σε όλους αυτούς τα «χώνει»...
- Πάνε αυτά. Τώρα έχει βρει εύκολη λεία, τους Συριζαίους..
-Και ποιοι πηγαν στο γάμο;
Ο Δένδιας, ο Τασούλας με τον οποίο είναι κολλητοί -μάλιστα ήθελε να τον κάνει και κουμπάρο- ο Αδωνις και άλλοι...
- Για δες ο «Πανδώρας» φιλίες...
- Κι όχι μόνο αυτοί. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο Στουρνάρας μαζί με τον Π. Τσίμα, τον Μπ. Παπαδημητρίου και τον Παπαχελά. Και που να έβλεπες και το τραπέζι που ακολούθησε στο Μουσείο Γουλανδρή.
- Γιατί τι είχε;
- Και τι δεν είχε! Κριθαρώτο με καραβίδες, παγωμένη σούπα με πεπόνι και δυόσμο, φιλέτο σατομπριάν με ψητά λαχανικά και...
- Και συ που τα ξέρεις όλα αυτά; Ησουν καλεσμένος;
- Οχι ρε! Τα έγραψαν τα Παραπολιτικά...
«Ψωνάρες!» διέκοψε ένας τρίτος που παρακολουθούσε, ενώ μια χαρακτηριστική χειρονομία του δέυτερου συνομιλητή έβαλε τέλος στη συζήτηση...

ΥΓ1
Για πάρα πολλούς ο τέως «Πανδώρας» του Ψυχάρη και νυν «Φαληρεύς» του Αλαφούζου θα είναι ο δημοσιογράφος-που-είπε-ευχαριστώ-στη-Χρυσή-Αυγή. Κι αυτό εξ αιτίας άρθρου του στην Καθημερινή, το Σεπτέμβριο του 2012, υπό τον τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία». Στο άρθρο του με έναν προκλητικό και πολιτικά απαράδεκτο τρόπο εξίσωνε την πολιτική και κινηματική δράση της Αριστεράς με τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Σημειωτέον ότι το άρθρο αυτό του Κασιμάτη καθώς και ένα άλλο που ήταν η συνέχειά του, έχουν «εξαφανιστεί» από την ιστοσελίδα της Καθημερινής. Είναι σαν να μην γράφτηκαν ποτέ...

ΥΓ2
Δυστυχώς ή ευτυχώς, όμως αυτά έχει η ζωή mein lieber, herr Kasimatis...
Οι zoornalistas εύχονται βίον ανθόσπαρτον...
zoornalistas.blogspot.gr

Μία όμορφη σαραντάρα Ιταλίδα, η Φεντερίκα Μογκερίνι , στο τιμόνι της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε.




Είναι  νέα...Μόλις  σαράντα ετών..
Είναι όμορφη.
Είναι δυναμική..
Είναι Ιταλίδα.
Είναι η  υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φεντερίκα Μογκερίνι , που αντικαθιστά την Κάθριν Αστον  στο τιμόνι  της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
" Δεν είμαι  και τόσο νέα .." δηλώνει για να βουλώσει  τα στόματα "φίλων" και εχθρών που την πολέμησαν με κάθε  τρόπο για να μην πάρει αυτό το πόστο.
Παρ΄ολίγο να  την βγάλουν και ...φιλορωσίδα!

Mήνυμα συσπείρωσης από το ΠΑΣΟΚ των Γιωργάκη - Βενιζέλου!

Ο Πούτιν έθιξε για πρώτη φορά ζήτημα μελλοντικού κράτους στην ανατολική Ουκρανία !!!


H δημιουργία ενός κράτους  στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να εξεταστεί 
στις συζητήσεις 
που θα έχουν ως στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων 
Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια  τηλεοπτικής εκπομπής.Και πρόσθεσε , ξεκάθαρα πλέον:
  • «Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός Κράτους για την νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί».
Έως σήμερα, η Ρωσία είχε ζητήσει μόνο οι περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, όπου κατοικούν στην πλειονότητά τους ρωσόφωνοι, να έχουν επιπλέον αυτονομία στα πλαίσια ενός ομοσπονδιακού, λιγότερο συγκεντρωτικού συστήματος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μίλησε σε εκπομπή του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Τv Channel 1, που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή, δεν αναφέρθηκε στο θέμα της απειλής επιβολής πρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας εκ μέρους των χωρών της Δύσης, οι οποίες κατηγορούν τη Μόσχα για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους εκτίμησε ότι οι χώρες της Δύσης φέρουν την ευθύνη της ουκρανικής κρίσης καθώς είχαν υποστηρίξει το κίνημα διαμαρτυρίας που είχε οδηγήσει τον περασμένο Φεβρουάριο στο «πραξικόπημα» εναντίον του φιλορώσου προέδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς χωρίς να σκέφτονται εάν μία σύρραξη θα ακολουθούσε.
Και συνέχισε :
  • «Έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Ρωσία δε μπορεί να κάνει στην άκρη όταν πυροβολούν ανθρώπους σχεδόν εξ επαφής» τόνισε ο Πούτιν, διευκρινίζοντας ότι δεν μιλάει «για το ρωσικό Κράτος, αλλά για Ρώσους πολίτες».
Πηγή:protothema.gr

Η Μαρία Δαμανάκη υποψήφια για την προεδρία της Δημοκρατίας....


Πρώτα  ο Φώτης Κουβέλης...
Τον θέλει πολύ ο Αντώνης Σαμαράς  για  υποψήφιο Πρόεδρο  Δημοκρατίας.Αδιάφορο αν  υπήρξαν  τόσες  αντιδράσεις  ειδικά στη  ΔΗΜΑΡ του 007.
Ακόμη και σήμερα...
Αλλά  ψάχνεται και  για ...κάτι άλλο , πάλι  από το χώρο της  "ευρωπαϊκής"Αριστεράς , από αυτήν  που πατάει  σε  2-3 βάρκες παράλληλα!!!
΄Ερχεται όμως  σήμερα  το "ΕΘΝΟΣ  της Κυριακής" που έχει μέσες και άκρες στα περί τον Σαμαρά , να  μας  ενημερώσει  - δια της  γραφίδος του Γιάννη Σαραντάκου- πως στο Μέγαρο Μαξίμου "υπάρχει και μία  δεύτερη πρόταση, αυτή για  την πρώην κοινοιτκή επίτροπο  της  χώρας, τη Μαρία Δαμανάκη"!!!
Τα "ατού"  για υποψηφιότητα της Δαμανάκη , σύμφωνα με  το "ΕΘΝΟΣ  της Κυριακής" ,είναι τα κάτωθι :

  • "1. ΄Εχει αναμφισβήτητα ευρωπαϊκό προφίλ, που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά  τη χώρα στην παρούσα  δύσκολη χρονική  συγκυρία.
  • 2.΄Εχει ιστορικούς δεσμούς με την Αριστερά , ενώ στην θητεία της ως  βουλευτής δεν είχε  συγκρουστεί  με την Κεντροδεξιά....Κατά συνέπεια  , είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συμβολίσει την ενότητα  του πολιτικού  κόσμου και να λειτουργήσει με μετριοπάθεια.
  • 3.Θα πρόκειται  για την 1η γυναίκα Πρόεδρο της Ε.Δημοκρατίας, κάτι που από μόνο του έχει μια  ξεχωριστή  σημειολογία.
  • 4. Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις  τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αντθιπρόεδρο της κυβέρνησης.
  • 5. Η πολυετής θητεία  της στην Αριστερά θα φέρει σε δύσκολη θέση  τον κ.Τσίπρα ..."!!!
Αυτό  είναι : να στριμωχθείο Τσίπρας , σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ  σήκωσε εκλογικά  κεφάλι  , σύμφωνα με την πρόσφατη  δημοσκόπηση της  Palmos .
Πάντως  είναι πολύ  σημαντικές - και για  εμάς  ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ- οι πληροφορίες του  Γιάννη Σαραντάκου, και αληθινά τον ευχαριστούμε ,που μας  ενημερώνει  τόσο νωρίς  ...
Μόνο μία επισήμανση , και να μας  συγχωρεί .Εκεί που γράφει :"δεν απομένει και άπλετος χρόνος  μέχρι την εκδήλωση  κλπ.":
* η λέξη  "άπλετος"  δεν  χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του  "χρόνου" .
- Για το  χρόνο  θα λέγαμε:"δεν απομένει και απεριόριστος χρόνος  μέχρι την εκδήλωση  κλπ.
- Λέμε όμως : εδώ  έχουμε  άπλετο  φως...

Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα φανεί και η μορφή της εισόδου




Τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου, με λευκά, μικρά ακανόνιστα τμήματα μαρμάρου, σε κόκκινο φόντο, που σώζεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, έφεραν στο φως οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη, που συνεχίζονται από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Το τμήμα του δαπέδου αποκαλύφθηκε με την αφαίρεση χωμάτων από τον προθάλαμο, στον χώρο πίσω από τον τοίχο των Σφιγγών, ενώ στο κατώφλι του πρώτου διαφραγματικού τοίχου των Σφιγγών, εντοπίστηκαν επί της νωπογραφίας η οποία το κάλυπτε, ίχνη μπλε χρώματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, διαπιστώθηκε, επίσης, ότι και στους τρεις χώρους, μετά από τον τοίχο σφράγισης, υπάρχει χαλαρή αμμώδης επίχωση, ως το μέγιστο ύψος της θόλου
Οι τρεις χώροι, που δημιουργούνται από την κατασκευή των εγκάρσιων διαφραγματικών τοίχων, κατά μήκος της θόλου, φαίνεται ότι καταχώθηκαν κατά την σφράγιση του ταφικού μνημείου.

Οι τοίχοι, εν μέρει, λειτουργούν και ως στοιχεία αντιστήριξης των χαλαρών επιχώσεων. Τόσο το κενό στον εξωτερικό τοίχο σφράγισης όσο και οι οπές στα επόμενα διαφράγματα, που πιθανόν να έχουν προέλθει από αφαίρεση λίθων ή και από μη τοποθέτηση λίθων, φαίνεται ότι αποτελεί μέρος σχεδίου σφράγισης του τάφου. Η διαπίστωση, μέχρι σήμερα, ύπαρξης τριών χώρων, κατά μήκος της θόλου, αποτελεί ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μνημείου.
Επίσης, το ΥΠΠΟΑ πληροφορεί ότι ο πρώτος διαφραγματικός τοίχος, μετά την είσοδο, έχει αποκαλυφθεί μόνον ως το ιωνικό επιστύλιο, το οποίο διακοσμείται με τους οκτάφυλλους ανάγλυφους ρόδακες. Στο ακραίο ανατολικό τμήμα του επιστυλίου εμφανίστηκε το ανώτατο τμήμα πλευρικής παραστάδος.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι λείπει το ακραίο δυτικό τμήμα του επιστυλίου, όπως και οι υπερκείμενοι αυτού λίθοι. «Όπως έχουμε ήδη αναφέρει επί του διαφραγματικού τοίχου θα υπάρχει η είσοδος, η οποία θα οδηγεί στον δεύτερο χώρο του μνημείου. Η μορφή της εισόδου θα αποκαλυφθεί μετά την αφαίρεση των χωμάτων, κατά τις αμέσως επόμενες μέρες", αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Στο μεταξύ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τόσο η ολοκλήρωση των εργοταξιακών υποδομών όσο και η θωράκιση του μνημείου και του ευρύτερου χώρου του από απρόσμενες καιρικές συνθήκες. Όπως πληροφορεί το υπουργείο "για την προστασία του μνημείου από την βροχή, εκτός από την κατασκευή του στεγάστρου, το οποίο και ολοκληρώθηκε, ξεκίνησε περιφερειακά του μνημείου, η διαμόρφωση αγωγών απορροής των ομβρίων υδάτων"', ενώ για την αφαίρεση των χαλαρών αμμωδών επιχώσεων απαιτήθηκε δομοστατική και γεωτεχνική μελέτη η οποία περιλαμβάνει:


1. Τον πλήρη εγκιβωτισμό των διαφραγμάτων με ξύλινα στοιχεία.
2. Τη διαμόρφωση "παταριών", σε ικρίωμα εργασίας βαρέως τύπου, τα οποία επιτρέπουν την υποστήλωση της θόλου, με τη δημιουργία κατάλληλου νάρθηκα και την ομαλή πρόσβαση από χώρο σε χώρο, καθώς και την ασφαλή υλοποίηση της αποχωμάτησης των χώρων.
3. Την ισχυρή αντιστήριξη του δεύτερου διαφραγματικού χώρου για την αντιμετώπιση των ισχυρών ωθήσεων από τις γαίες του επόμενου χώρου.
4. Την εξωτερική αντιστήριξη της εισόδου με τις Σφίγγες, για την ασφάλεια του διαφράγματος και έδραση αντιστηρικτικών στοιχείων, που ενδεχομένως να απαιτηθούν, κατά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών.


Τα πάθη του Μιχάλη Χατζηγιάννη με την κατακόκκινη Ferrari, το 18μετρο σκάφος, την χλιδάτη βίλα στη Σαντορίνη , το εξοχικό στην Αράχωβα και το άγριο "κούρεμα" του πλούτου του στην Κύπρο !

πολλές οι πληγές..


Από το ethnos.gr
Χέρια ψηλά σηκώνουν τα τελευταία χρόνια οι ελεγκτικές αρχές που ερευνούν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοφιλούς τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη.
 Το τελευταίο επεισόδιο
 στο σίριαλ των υποθέσεων Χατζηγιάννη αφορά την κόκκινη Ferrari.
Ως άλλον... Αγιο Σεβαστιανό πληγώνουν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη τα βέλη των ΜΜΕ, που προσπαθούν να εξιχνιάσουν τις πολυκύμαντες υποθέσεις των περιουσιακών του στοιχείων. Ανάμεσα σε αυτές και το μυστήριο της πανάκριβης Ferrari.Ο γνωστός καλλιτέχνης βρέθηκε κατηγορούμενος και του ασκήθηκε ποινική δίωξη όταν ο λογιστής της εταιρείας του εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας της Γλυφάδας για να δηλώσει κλοπή των πινακίδων κυκλοφορίας της. Οπως όμως αποδείχτηκε μετά την έρευνα της αστυνομίας, οι πινακίδες δεν είχαν ποτέ κλαπεί και ο κ. Χατζηγιάννης βγήκε για μία ακόμη φορά... στη σέντρα.
Πριν από δύο χρόνια είχε πάλι μπλεξίματα, με το ΣΔΟΕ τότε, για το 18μετρο πολυτελές σκάφος του το οποίο ήταν δηλωμένο ως επαγγελματικό και φαινόταν να ανήκει σε εταιρεία.

Στην πραγματικότητα όμως ο τραγουδιστής, που φέρεται να είχε πληρώσει 380.000 ευρώ για την απόκτησή του, το χρησιμοποιούσε για τις αποδράσεις του στα ελληνικά πελάγη με τη σύντροφό του Ζέτα Μακρυπούλια, εξ ου και η ονομασία του σκάφους «ΖΕΜΙ» -Ζέτα - Μιχάλης. Η υπόθεση τότε προκάλεσε σάλο. Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μη δοθεί συνέχεια, ο τραγουδιστής κατέβαλε το πρόστιμο, περίπου 150.000 ευρώ, και το σκάφος μετατράπηκε από επαγγελματικό σε αναψυχής.

Οι περιπέτειες του δημοφιλούς καλλιτέχνη συνεχίστηκαν... με την πολυτελή βίλα που είχε αποκτήσει στη Σαντορίνη έναντι -όπως λέγεται- τιμήματος 1 - 1,2 εκατ. ευρώ, την οποία αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην τράπεζα για την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει.
           Ορισμένοι συνδέουν την υπόθεση της Ferrari με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον ο τραγουδιστής, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα του «κουρέματος» καταθέσεων στην Κύπρο. Εκεί φημολογείται ότι έχασε ακόμη και επταψήφιο ποσό, εξέλιξη που τον οδήγησε σε εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση. Αυτό ίσως εξηγεί και το κίνητρο πίσω από τους ατυχείς χειρισμούς στο θέμα της κόκκινης Ferrari που έφερε πάλι τον τραγουδιστή στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.Οπως και οι αντίστοιχοι για το σκάφος «ZEMI».


Η ιστορία με τη Ferrari αρχίζει πριν από έξι χρόνια. Το 2008 ο Μ. Χατζηγιάννης αγόρασε το πολυτελές αυτοκίνητο από τη Γερμανία. Η τιμή αγοράς, ως μεταχειρισμένου, ήταν περίπου 170.000 ευρώ. Το αντίστοιχο παραστατικό είχε κοπεί στο όνομα εταιρείας του τραγουδιστή, ενώ υπήρχε παρακράτηση της κυριότητας από τον εισαγωγέα μέχρι να γίνει η εξόφληση του τιμήματος από τον Χατζηγιάννη. Το αυτοκίνητο δεν εξοφλήθηκε ποτέ αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, πληρώθηκαν τελικά 4-5 δόσεις και στη συνέχεια (το 2009) ο τραγουδιστής «πάρκαρε» τη Ferrari σε έκθεση πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων «Otto Car» της οδού Μεσογείων.

Η βίλα στο Ημεροβίγλι μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον δημοφιλή τραγουδιστή καθώς αναγκάστηκε να την παραχωρήσει στην τράπεζα. Σήμερα τη διαχειρίζεται η αλυσίδα ξενοδοχείων Alta Vista Suites, η οποία τη μετέτρεψε σε exclusive ξενοδοχειακή μονάδα.

Πριν από λίγες ημέρες ο λογιστής του τραγουδιστή δήλωσε κλοπή των πινακίδων κυκλοφορίας του πολυτελούς αυτοκινήτου στο Τμήμα Ασφαλείας της Γλυφάδας. Το «κουβάρι» ξεκίνησε να ξετυλίγεται μετά την έρευνα των αστυνομικών, που ανακάλυψαν ότι οι πινακίδες δεν είχαν κλαπεί και βρίσκονται στην έκθεση όπου ήταν «παρκαρισμένο» το αυτοκίνητο. Αμέσως ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του τραγουδιστή και του λογιστή του για ψευδή καταγγελία, ενώ έχει διαταχθεί από τον εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ερευνάται τυχόν τέλεση και άλλων αδικημάτων οικονομικής-φορολογικής φύσης.

Τι κρύβεται όμως πίσω από την ψευδή καταγγελία; Αυτό που εκτιμούν παράγοντες της αγοράς που μελέτησαν την υπόθεση είναι ότι η πλευρά του τραγουδιστή ίσως θέλησε μέσω της έκδοσης νέων πινακίδων και νέας άδειας κυκλοφορίας να γίνει «κυρίαρχη» μιας ενδεχόμενης πώλησης, στερώντας πρωτοβουλίες τόσο από τον ιδιοκτήτη της έκθεσης όσο και από την εταιρεία εισαγωγής η οποία είχε την παρακράτηση της κυριότητας. Ουσιαστικά, λένε οι γνωρίζοντες, η έκδοση νέων πινακίδων θα έδινε τη δυνατότητα στην εταιρεία συμφερόντων Χατζηγιάννη (μέσω της οποίας είχε κάνει το 2008 την αγορά) να πουλήσει η ίδια το αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο τραγουδιστής όσο και ο δικηγόρος του, Γιάννης Φώσκολος, «αδειάζουν» τον λογιστή για την ενέργειά του να δηλώσει κλοπή πινακίδων κάνοντας λόγο για παρανόηση. «Δεν φταίει ο Μιχάλης», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Φώσκολος. Οπως είπε, «το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο προς πώληση από το 2009», ενώ ερωτηθείς για το πού έγκειται η παρανόηση την οποία επικαλούνται, περιορίστηκε να δηλώσει πως πρόκειται για μεγάλη ιστορία. «Θα τα εξηγήσουμε αυτά. Κάποιοι ειδικοί τον συμβούλεψαν άλλα πράγματα. Τα έκαναν οι ίδιοι. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο τώρα...».

        Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της έκθεσης αυτοκινήτων δίνει μια εκδοχή που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Σύμφωνα με αυτήν, το αυτοκίνητο από το 2009 δεν ανήκει στον Μ. Χατζηγιάννη, αλλά επιστράφηκε στον αρχικό πωλητή έμπορο. Ειδικότερα, από την πλευρά της εταιρείας όπου εκτίθεται το αυτοκίνητο προς πώληση μας δήλωσαν: «Μετά το περιστατικό της σύλληψης, δεν έχουμε επικοινωνήσει με τον κ. Χατζηγιάννη, ούτε χρειάστηκε. Αλλωστε το αυτοκίνητο δεν ανήκει πλέον σε εκείνον, αλλά είχε ήδη επιστραφεί τον Απρίλιο του 2009 στον αρχικό πωλητή, τον έμπορο-εισαγωγέα από τον οποίον το είχε αγοράσει ο κ. Χατζηγιάννης το 2008. Η τιμή αγοράς, ως μεταχειρισμένου, ήταν περίπου 170.000 ευρώ (με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τον Ιούλιο του 2005) και υπήρχε παρακράτηση της κυριότητας μέχρι να εξοφληθεί. Επειδή ο κ. Χατζηγιάννης αδυνατούσε να το εξοφλήσει, υπήρξε διακανονισμός, μάλλον έγινε ανταλλαγή με κάποιο φθηνότερο αυτοκίνητο και η Ferrari επιστράφηκε στον έμπορο. Από τον έμπορο δόθηκε σ' εμας και είναι προς πώληση στην έκθεσή μας, με την τιμή των 90.000 ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε στο «Eθνος» (28/8) ότι «το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι της ιδιοκτησίας μου. Από το 2008 το έχω σε ακινησία, καθώς αποφάσισα να το πουλήσω. Κατά τo χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να βρεθεί νέος αγοραστής, έγινε μια παρανόηση η οποία έχει σχεδόν λυθεί».
ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΡΓΑΝΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Η βίλα στη Σαντορίνη με θέα στην Καλντέρα έγινε εφιάλτης
Οταν το 2010 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έκανε πραγματικότητα το όνειρό του, αγοράζοντας έναν πραγματικό «παράδεισο» στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, οι κάτοικοι του νησιού έμειναν έκπληκτοι μόλις άκουσαν το ποσό που έδωσε. Οι φήμες ανέφεραν τότε ότι η πολυτελής βίλα με θέα προς το ηφαίστειο, την Οία και το Φηροστεφάνι κόστισε στον γνωστό τραγουδιστή γύρω στο 1 με 1,2 εκατ. ευρώ.
Σε αρκετούς γνώστες της κτηματαγοράς το τίμημα φάνηκε μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι τα σπίτια στην Καλντέρα, ακόμη και σήμερα που η κτηματαγορά έχει καταρρεύσει, κοστίζουν από 5.000 έως 9.000 ευρώ το τ.μ. Μια βίλα 400 τ.μ. με εκπληκτική θέα, επομένως, θα έπρεπε να κοστίζει τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ. Προφανώς ο Χατζηγιάννης βρήκε την... ευκαιρία της ζωής του και παίρνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο δάνειο αγόρασε το μοναδικό αυτό ακίνητο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη ο τραγουδιστής είχε αποφασίσει να επενδύσει και σε άλλα ακίνητα, αγοράζοντας ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην Πάρο αντί 400.000 ευρώ με σκοπό να κτίσει δύο μεζονέτες 120 τ.μ. η καθεμία. Στο νησί και συγκεκριμένα στον δρόμο από τις Καμάρες προς τις Κολυμπήθρες ο τραγουδιστής αγόρασε δύο ακόμη σπίτια μοναδικής αρχιτεκτονικής, τα οποία μάλιστα μοιράζονται μια κοινή πισίνα. Το πρώτο είναι 145 τ.μ. και το απέκτησε το 2008, ενώ το δεύτερο έχει έκταση 175 τ.μ. και αποκτήθηκε έναν χρόνο αργότερα.

Ο «βασιλιάς του real estate» Μ. Χατζηγιάννης, ωστόσο, δεν είχε σταματήσει εκεί, καθώς το 2008 είχε αγοράσει οικόπεδο στο χωριό Γαλατσώνας στη Β. Εύβοια και μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια άρχισαν να κτίζουν μια μονοκατοικία. Το ακίνητο, όμως, από το 2013 έμεινε στα μπετά και στη συνέχεια βγήκε στο σφυρί αναζητώντας αγοραστή.

                           Και στην Αράχοβα
Επειδή, ωστόσο, υπάρχουν και χειμερινές διακοπές, το λαμπερό ζευγάρι είχε επενδύσει σε ένα παραδοσιακό σπίτι στην Αράχοβα, πάλι την ίδια περίοδο, λίγο προτού η οικονομική κρίση χτυπήσει και την Κύπρο. Ο Μ. Χατζηγιάννης φέρεται να έχασε από το «κούρεμα» στις τράπεζες ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό -πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για επταψήφιο αριθμό. Ο τραγουδιστής βρέθηκε σε δύσκολη θέση και για τον λόγο αυτόν άρχισε να χάνει και την ακίνητη περιουσία του με πρώτο «θύμα» τη βίλα στη Σαντορίνη.
Το ονειρεμένο ακίνητο μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον Χατζηγιάννη, ο οποίος αναγκάστηκε να το παραχωρήσει στην τράπεζα για την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει. Τελικά, το μοναδικής ομορφιάς σπίτι παραχωρήθηκε στην αλυσίδα ξενοδοχείων Alta Vista Suites, η οποία το μετέτρεψε σε exclusive ξενοδοχειακή μονάδα με τρεις πολυτελείς σουίτες.
      Β. Σ. Κανέλλης

Τέσσερεις συλλήψεις για τις φωτιές σε κάδους απορριμμμάτων στα Εξάρχεια , τη νύχτα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

                   
Ένταση  τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν άγνωστοι  έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.. από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα.
Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της  Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί  επίθεση με μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο εξ αυτών .
Η Αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές και τελικά σε τέσσερις συλλήψεις

Οι δανειστές θα δημεύσουν κατοικίες και επιχειρήσεις ....


Μετά την αρπαγή του δημόσιου πλούτου, που προχωρεί ήδη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, οι δανειστές μεθοδεύουν τη δήμευση και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, πιέζοντας για ταχύτερες και μαζικότερες κατασχέσεις.
Η κυβέρνηση και λόγω προεδρολογίας επ' ουδενί θα ήθελε να της «σκάσει» αρχές του 2015 η βόμβα των κατασχέσεων και των «κόκκινων δανείων». Για την άμβλυνση της κατάστασης επιδιώκει διακαώς την εξαίρεση της α' κατοικίας, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα η τρόικα. Στα χέρια των τραπεζών η... τύχη και το μέλλον δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών και επιχειρήσεων, καθώς αυτές θα κρίνουν το πόσο συνεργάσιμος είναι ο οφειλέτης
Πηγή:enet.gr

Ασύρματοι made in China,κόστους... 40 ευρώ ,για την ΕΛ.ΑΣ. !!!





Α , ρε  γέλια ...
Μάλλον , κλάματα...
Η ελληνική  αστυνομία θα προμηθευτεί...κινέζικους ασυρμάτους , κόστους μόλις ....40 ευρώ!!!
Ναι , δεν είναι πλάκα....
Κινέζικους  ασυρμάτους της  φθήνιας ... θα αγοράσει  η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αντικαταστήσει το πανάκριβο αμερικανικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας TETRA.
Το αποκαλύπτει tovima  (ρεπορτάζ του  αστυνομολόγου  δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου
΄Οπως  αναγράφει :
  • "Επειτα από σειρά διαβουλεύσεων και αδιέξοδο σε συνεννόηση με πολυεθνικές ευρωπαϊκές εταιρείες τελικά η ΕΛ.ΑΣ. θα προμηθευθεί φθηνούς ασυρμάτους που χρησιμοποιεί η κινεζική αστυνομία, οι περισσότεροι από τους οποίους θα παραδοθούν στην ομάδα ΔΙΑΣ.
  • Ηδη έχουν αγοραστεί 800 τέτοιου είδους ασύρματοι «made in China», με χρήματα μάλιστα που προέρχονται από σχετική δωρεά γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών, ενώ σύντομα θα αγοραστούν άλλοι 1.200".

Για περισσότερα  στο tovima.gr

Μυστική συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα ;



Για  "Μυστική συνάντηση  Σαμαρά - Τσίπρα"  
σε σπίτι "γνωστού  Αθηναίου", κάνει  λόγο η κυριακάτικη εφημερίδα kontranews, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο , 
με την υπογραφή του Αιμίλιου Λιάτσου.
Γίνεται λόγος  για  έναρξη  της "διαδικασίας παράδοσης  της εξουσίας..."!!!
Φαίνεται ότι ο Λιάτσος  έχει ...καλή πληροφόρηση...
Θα  δείξει...


Διαρκής ασυλία για πλαστά τιμολόγια και λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου



Στις ελληνικές καλένδες δύο σχέδια, που θα περιόριζαν σημαντικά το πάρτι της φοροδιαφυγής μέσω της διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων και του λαθρεμπορίου στο ναυτιλιακό πετρέλαιο.
Φοροδιαφυγή δισ. με κυβερνητικές «πλάτες». 
Συμφέροντα πίσω από τη μη διασύνδεση των ταμειακών με ΥΠΟΙΚ.
Διαστάσεις διαρκούς σκανδάλου σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου λαμβάνει η πολυετής σκόπιμη καθυστέρηση στην υλοποίηση δύο από τα σημαντικότερα και προχωρημένα σχέδια, τα οποία θα έβαζαν οριστικό τέλος στη διακίνηση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, καθώς και στο λαθρεμπόριο που διαπράττεται με το ναυτιλιακό πετρέλαιο.
Μελέτες, πορίσματα, χρονοδιαγράμματα και υπουργικές αποφάσεις μένουν «θαμμένες» στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών.
Ισχυρά συμφέροντα πίσω από τη μη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών και το σύστημα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ». Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων από την πελατεία των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Από efsyn.gr

Και ο Bono των U2 στη... Μύκονο


 Τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα  έκανε και ο Μπόνο, ο φημισμένος Ιρλανδός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος U2.
΄Ηταν καλεσμένος του στενού φίλου του, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Diesel, Renzo Rosso, ο οποίος κάνει κάθε χρόνο διακοπές στην Ελλάδα βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στη Μύκονο.

Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού ΟΚ! απαθανάτισε τον τραγουδιστή και την σύζυγό του Άλισον Χιούσον στη θαλαμηγό του 58χρονου Ιταλού επιχειρηματία στον Ορνό.


Ο Φώτης Κουβέλης και οι Ειδοί του Μαρτίου




Ο Γιάννης Μακρυγιάννης στο protothema.gr

Το έχει στο αίμα του ο Φώτης Κουβέλης. Να πατάει σε δύο ή και περισσότερες βάρκες, να ισορροπεί και να στρογγυλεύει τα πράγματα στην πιο ακατάλληλη στιγμή. 
Θα πει κάποιος «έτσι έκανε ολόκληρη πολιτική καριέρα για δεκαετίες, δεν μπορεί να το αλλάξει τώρα» και ίσως έχει και δίκιο.
Ωστόσο η εμπειρία των τελευταίων μηνών δεν δικαιώνει αυτή την τακτική πλέον. Ίσως γιατί στη χώρα που ζει τα μεγαλύτερα αδιέξοδα, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, τα μισόλογα και οι δηθενιές δεν έχουν καμία τύχη.
Ο Κουβέλης ήθελε να περνάει και ως αριστερός, αλλά και να κυβερνά με τον Σαμαρά.
Ήθελε να εφαρμόσει προοδευτικές αλλαγές, αλλά με τον Μπαλτάκο δίπλα.
Ήθελε να «απαγκιστρώσει» τη χώρα από το μνημόνιο, αλλά μετέχοντας σε μία κυβέρνηση που έχει ως θεά τη Μέρκελ.
 Αυτά λοιπόν δεν γίνονται. Και επειδή δεν γίνονται έφτασε η ΔΗΜΑΡ σε ποσοστά που παίρνουν στις εκλογές κάτι νούμερα σαν τον Τζήμερο και παλιότερα ο Βεργής.
Κι αν στις ευρωεκλογές η ήττα της ΔΗΜΑΡ σήμανε καμπανάκι ότι έρχεται το πολιτικό τέλος, έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση με την προεδρία της Δημοκρατίας ο Κουβέλης κινδυνεύει και με την πλήρη απαξίωση ή και εξευτελισμό.

Παλιά καραβάνα στην πολιτική ο Κουβέλης θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι όποιο όνομα βγαίνει τόσο νωρίς στην πιάτσα και το ξέφωτο είναι για να καεί, όχι για να προωθηθεί. Μέχρι την τελευταία ώρα έλεγαν στον ΠΑΣΟΚ ότι θα είναι ο Καραμανλής υποψήφιος Πρόεδρος το 1985 και ήρθε ο Σαρτζετάκης για να τους ξεράνει όλους. Τα ίδια και το 2005 με τον Παπούλια, το όνομα του οποίου έμεινε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι που ανακοινώθηκε επίσημα.

Τον Κουβέλη θα τον ήθελε το Μαξίμου και το ΠΑΣΟΚ με την προϋπόθεση ότι τους πήγαινε όλη τη ΔΗΜΑΡ στην προεδρική ψηφοφορία. Επειδή όμως δεν μπορεί να τους την πάει, ψάχνουν για άλλον. Δεν είναι όμως μόνον αυτό: Ο Κουβέλης συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι εν δυνάμει σύμμαχος σε μια αυριανή κυβέρνηση με τον Τσίπρα. Είναι λογικό ο Σαμαράς να κάνει ό,τι μπορεί ώστε, αφού δεν μπορεί να τον έχει ο ίδιος σύμμαχος, να μην τον έχει ούτε ο αντίπαλος – όπως στην ταινία «οι Ειδοί του Μαρτίου» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, που τον καίει ο Τζιαμάτι επειδή δεν θέλει να τον έχει αντίπαλο, αφού δεν ήταν εξαρχής μαζί του.

Του Κουβέλη λοιπόν του κάνουν το εξής: Βγάζουν το όνομά του νωρίς στον αέρα. Τον εμφανίζουν να νταραβερίζεται ή να θέλει να νταραβεριστεί με μια κυβέρνηση, από την οποία έφυγε κακήν κακώς και διαφωνεί πλήρως με την πολιτική της. Πρώτο χτύπημα. Μετά στρέφεται το μισό κόμμα εναντίον του διαμαρτυρόμενο γιατί συζητά την υποψηφιότητά του, ενώ είναι εναντίον της κυβέρνησης και δεν παραμένει σταθερός στην άποψη ότι πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο. Έτσι δίνει την ευκαιρία και τον χρόνο στους αριστερόστροφους βουλευτές του να τα βρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ άνετα και ωραία. Δεύτερο χτύπημα αυτό.
Τρίτον, δίνουν την ευκαιρία και το χρόνο, όσο μάλιστα ο Κουβέλης τηρεί στάση αμφίσημη, να βρουν όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον συμπαθούν να τον επικρίνουν, ου μην και να τον διασύρουν. Έτσι κόβονται και γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για να μπει σε μια κυβέρνηση συνεργασία αύριο, είτε για να τον προτείνει ο Τσίπρας μετά τις εκλογές για την προεδρία. Τρίτο χτύπημα, επίσης σημαντικό.

Και τα τρία τελευταία χτυπήματα θα τα απέφευγε εάν έβγαινε από την αρχή που έπεσε το όνομά του στην πιάτσα και έλεγε ότι δεν ενδιαφέρεται και ότι προτεραιότητα έχει το πολιτικό και κοινωνικό θέμα, να αλλάξει δηλαδή η πορεία της χώρας. Να βρει ένα τρόπο δηλαδή και να θέσει θέμα να φύγει η κυβέρνηση. Και να κόψει τη συζήτηση, έστω προσεκτικά, της υποψηφιότητάς του.
Αλλά όταν ο οπορτουνισμός είναι στη φύση στου, δύσκολα μπορείς να αντιληφθείς τα αυτονόητα…
Καλά ξεμπερδέματα κυρ Φώτη…

Σύντροφοι, δεν είμαι ψώνιο, θα μιλήσω για την προεδρία την κατάλληλη στιγμή , απάντησε ο Φ.Κουβέλης




Με ονομαστική ψηφοφορία ανάμεσα σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες, ακόμη και με εκείνα της Μεταρυθμιστικής τάσης, θα αποφασιστεί το πότε θα γίνει το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.
Ο Φώτης Κουβέλης κλείνοντας τη συνεδρίαση σήκωσε το γάντι και απάντησε στη κριτική στελεχών και βουλευτών (Μαρία Γιαννακάκη, Γιάννης Πανούσης), που τον επέκριναν για αμηχανία αναφορικά με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής.
Να και η απάντηση :
  • «Δεν είναι θέση, συντρόφισσες και σύντροφοι, αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να βγαίνεις και να λες αποδέχομαι ή δεν αποδέχομαι, διότι λίγο πιο κει είναι η θέση του ψώνιου. Γι αυτό λοιπόν την κατάλληλη στιγμή, στη δεδομένη ώρα»....
Πηγή:protothema.gr

Δέκα χρήσιμες... φλούδες φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών


Φλούδες φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών αποδεικνύονται πολύ χρήσιμες και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να τις πετάμε. 
Αντί να γεμίζουμε μ’ αυτές σακούλες σκουπιδιών καλό θα ήταν να τις χρησιμοποιήσουμε  σε πράγματα που ούτε καν φαντάζεστε! 
Καθαρίζοντας ,λοιπόν,το αγγουράκι, το καρότο, την μπανάνα και λοιπά φρούτα και λαχανικά δείτε πόσο χρήσιμες μπορούν να σας φανούν οι φλούδες τους πριν αποφασίσετε να τις ρίξετε στον κάδο των αχρήστων.

Φλούδες πατάτας
Γίνονται ένα εξαιρετικό προσάναμμα για το τζάκι αλλά και για το μπάρμπεκιου με φίλους. Αφήστε τες πρώτα να ξεραθούν καλά και μετά ρίξτε τες στην εστία.

Φλούδες αγγουριού
Έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ή θέλετε να τονώσετε το δέρμα του προσώπου; Βάλτε όσο πιο πολλές φλούδες αγγουριού μπορείτε και θα εκπλαγείτε.

Φλούδες καρότου
Στην ίδια λογική με το αγγούρι και το καρότο, αφού οι φλούδες του είναι θαυματουργές για τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

Λεμονόκουπες
Τρίψτε τους ανοξείδωτους νεροχύτες και τις βρύσες και θα λάμψουν.

Φλούδες πορτοκαλιού
Βάλτε μερικές φλούδες στο φούρνο και ανάψτε τον σε χαμηλή θερμοκρασία. Περιμένετε περίπου 15 λεπτά να ψηθούν και ο φούρνος μετά θα μοσχοβολάει!

Πεπονόφλουδες
Γεμίστε μια άδεια πεπονόφλουδα με νερό και τοποθετήστε μέσα τα χρυσά κοσμήματα. Αφήστε τα εκεί μισή ώρα και θα γίνουν σαν καινούρια.

Τσόφλια αυγού
Φυτέψτε τους σπόρους μέσα σε τσόφλι αυγού και μετά στο έδαφος. Ο σπόρος θα δυναμώσει και θα βγάλει ρίζες, θα σπάσει το τσόφλι και θα απελευθερώσει το ασβέστιο που του χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Μπανανόφλουδες
Γυαλίστε στα παπούτσια σας με την εσωτερική πλευρά και θα λάμψουν.

Τσόφλια φιστικιών/καρυδιών
Προστατέψτε τα φυτά σας από τις επιθέσεις σαλιγκαριών. Δημιουργήστε μια φυσική ασπίδα με τα τσόφλια γύρω από το βλαστό και θα δείτε ότι τα σαλιγκάρια δεν μπορούν να ανεβούν πια στο φυτό.

Φλούδες κρεμμυδιού
Πολύτιμος σύμμαχός για την αντιμετώπιση κάθε είδους πρηξίματος, ειδικά στην περιοχή των ποδιών.

Πηγή: perierga.gr

Τα γεγονότα σαν σήμερα , 31 Αυγούστου , στην Ελλάδα

Κατάληψη της Κέρκυρας από τους Ιταλούς

Τα γεγονότα  σαν σήμερα , 31 Αυγούστου  , στην Ελλάδα ή που την αφορούν

1056 - Τερματίζεται η Μακεδονική Δυναστεία με το θάνατο της Αυτοκράτειρας Θεοδώρας του Βυζαντίου χωρίς να αφήσει παιδιά.

1657 - Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Τένεδο.

1788 - Ο Λάμπρος Κατσώνης καταναυμαχεί και τρέπει σε φυγή τουρκική μοίρα κοντά στην Κάρπαθο.

1866 - Κρητική Επανάσταση του 1866: Σφακιανοί και Αποκορωνιώτες επαναστάτες πολιορκούν τους Αιγυπτίους στις Βρύσες Χανίων και υποχρεώνουν τελικά τον Ισμαήλ Πασά σε συνθηκολόγηση.

1876 - Εκδιώκεται ο Σουλτάνος της Τουρκίας, Μουράτ Ε΄ εξαιτίας διανοητικού προβλήματος. Τον διαδέχεται ο αδερφός του, Αμπντούλ Χαμίτ Β΄.

1922 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Η ελληνική 11η Μεραρχία, αφού κυκλώνεται στην περιοχή των Μουδανιών, παραδίδεται στους Τούρκους. Καταστροφή της Σμύρνης: Οι Τούρκοι συνεχίζουν πυρπολήσεις στις ελληνικές και αρμενικές συνοικίες της Σμύρνης.
1923 -Λόγω της  δολοφονίας- στα αλβανικά σύνορα-  Ιταλών αξιωματικών της επιτροπής χάραξης των ελληνο-αλβανικών συνόρων, οι Ιταλοί με τον στόλο τους βομβαρδίζουν και στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Κέρκυρα, (που θα εκκενωθεί έπειτα από 24 ημέρες, στις 23 Σεπτεμβρίου).

1932 - Με υπουργική απόφαση στην Ελλάδα επαναφέρεται η παλιά ώρα, αντί της θερινής.

1995 - Από συντριβή αεροσκάφους τύπου Αντόνοφ της κρατικής εταιρείας του Μαλί, πάνω σε τοίχο κτιρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, σκοτώνονται και οι 6 αξιωματικοί του Μαλί που επιβαίνουν σ’ αυτό (προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" εξαιτίας απώλειας καυσίμων).

2002
- Τίθεται σε τροχιά ο πρώτος δορυφόρος Κύπρου-Ελλάδος.

Ο πατροκτόνος Γ.Μπάρλας προκαλεί, λέγοντας "Δεν έχω μετανιώσει που σκότωσα τον γιο μου" ...


Δεν ήταν μια απόφαση στιγμής, ότι μου έκανε κάτι εκείνη την ώρα και πήρα το όπλο και τον σκότωσα. Είναι μια υπομονή 25 και πλέον ετών

«Δεν έχω μετανιώσει που σκότωσα τον γιο μου .
 Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, 
με τις υπάρχουσες συνθήκες, θα έκανα το ίδιο...».

Αυτά λέει σήμερα , ο 75χρονος παιδοκτόνος του ΄Αστρους Κυνουρίας  Γιώργος Μπάρλας από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται. Μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής».
Ο Μπάρλας ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο σκότωσε τον 39χρονο γιο του Γιάννη και στη συνέχεια έκαψε τη σορό του, στο Άστρος Κυνουρίας . ...
Μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται, περιγράφει πώς έβαψε τα χέρια με το αίμα του γιου του, ισχυριζόμενος ότι η βία γέννησε τη βία.
«Ο γιος μου περίμενε κάθε φορά τις γιορτές, προκειμένου να έρθει από την Αθήνα και να μας ξυλοκοπήσει, να μας βασανίσει. Έτσι έπαιρνε τη δόση του» ισχυρίζεται ο 75χρονος παιδοκτόνος.

         Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Πώς μπορέσατε και αφαιρέσατε τη ζωή του παιδιού σας;
  • Τον γιο μου τον σκότωσα, δεν ήταν μια απόφαση στιγμής, ότι μου έκανε κάτι εκείνη την ώρα και πήρα το όπλο και τον σκότωσα. Είναι μια υπομονή 25 και πλέον ετών. Μετά από τις κόρες μου είχε βγει ένα παιδί που αλλιώς το περίμενα, πολύ ατίθασο.
  • Ό,τι και να του έλεγα μου έβγαινε με κόκκινο. Τη δουλειά τη βαριόταν αφάνταστα, σκόρδο του έλεγες, κρεμμύδι θα σου έλεγε. Για οποιονδήποτε λέγανε, για γείτονα, για συμμαθητή του, όλοι ήταν στραβοί και ανάποδοι εκτός αυτού.
Άρα εσείς δηλαδή είχατε προαποφασίσει να τον σκοτώσετε;
  • Με είχε φέρει πολλές φορές, αλλά πάντοτε προσπαθούσα να βρω κάποια χρυσή τομή, κάποια ελπίδα, δηλαδή είχα όλες τις ελπίδες μου πάνω σε αυτό το παιδί.
Όταν τον περιμένατε, τον Δεκαπενταύγουστο, ήσασταν αποφασισμένος ότι όταν έρθει θα του αφαιρέσετε τη ζωή;
  • Όχι οπωσδήποτε.
Σας απείλησε, τι έκανε εκείνη την ώρα;
  • Ήρθε πάλι με το ίδιο πρόγραμμα, με απειλή. Βούτηξε μια γλάστρα από την αυλή, την πέταξε επάνω στην βεράντα και άρχισε να χτυπά κλωτσιές δυνατές στην πόρτα και χτυπούσε τόσο δυνατά...
Θα μπορούσατε να καλέσετε τη Αστυνομία.
  • Με απειλούσε πολλές φορές. «Δεν μ’ ενδιαφέρει. Θες να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα, θες να πας στην Αστυνομία, θες να πας στον εισαγγελέα, εμένα δεν μπορεί να μου κάνει κανείς τίποτα», μου έλεγε.
Υποστηρίζετε ότι στο πρόσφατο παρελθόν σας είχε ξυλοκοπήσει και είχε βιντεοσκοπήσει την πράξη του. Αυτό το βίντεο όμως δεν βρέθηκε από τις Αρχές.
  • Δεν ξέρω τι το έκανε, μπορεί να το αχρήστεψε, να το έχασε. Πάντως είχε βάλει μια κάμερα.

Λέτε να ξύπνησαν στην Ευρώπη , και θα κάνουν 3 Συνόδους το Φθινόπωρο για την ανάπτυξη , τις επενδύσεις και την απασχόληση;

Του ΣΤΑΘΗ
Λέτε  εκεί  στην Ευρώπη  να  είδαν  το χάλι  στο οποίο  οδηγήθηκε  η γηραιά ήπειρος  από την πολιτική λιτότητας που επέβαλε  η Γερμανία , την μη ανάπτυξη και  την εκτίναξη της  ανεργίας;
Πάντως  χθες  είπαν  , δηλαδή πως . ..συγκινήθηκαν , λες  και  πρώτη φορά  μάθαιναν  τα  μαύρα μαντάτα...
Κι έτσι , ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε χθες , ότι το Φθινόπωρο αναμένεται να πραγματοποιηθούν τρεις ευρωπαϊκές σύνοδοι που θα είναι αφιερωμένες στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση.
Η Ιταλία θα φιλοξενήσει την πρώτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 7 Οκτωβρίου «για θέματα ανάπτυξης» και «απασχόλησης», έπειτα από δική της πρωτοβουλία.

Στα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί άλλη μία  σύνοδος αφιερωμένη στην ευρωζώνη, την οποία έχει ζητήσει η Γαλλία.

Τέλος, η τρίτη σύνοδος θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο αφού αναλάβει καθήκοντα η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την προεδρία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στη διάρκεια αυτής της συνόδου η Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της υπέρ των επενδύσεων, μια από τις προτεραιότητές της.
Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, τάχθηκε χθες μετά τον διορισμό του υπέρ ενός μείγματος λιτότητας και μέτρων για την προώθηση της ανάπτυξης.

«Θα πρέπει να αναζητήσουμε την ανάπτυξη στο πλαίσιο της υπευθυνότητας», είπε ο Τουσκ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το παράδειγμα της Πολωνίας έχει αποδείξει ότι είναι δυνατό να συνδυαστούν «η δημοσιονομική πειθαρχία και η οικονομική ανάπτυξη».

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανεργία των 25 εκατομμυρίων στην Ευρώπη», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Ελιό ντι Ρουπό.

«Θα θέλαμε να δούμε τα θέματα της εργασίας, της ευημερίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης να καταλαμβάνουν κεντρική θέση στις πολιτικές ενέργειες της ΕΕ», πρόσθεσε ο Ιρλανδός ομόλογός του Έντα Κένι.

«Η σταθερότητα δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμη χωρίς ανάπτυξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Βρέθηκε ο 5χρονος τον οποίον είχαν απαγάγει οι γονείς του που είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά




Το 5χρονο αγοράκι που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο και το οποίο πήραν οι γονείς του από το βρετανικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, εντοπίστηκε στην Ισπανία.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων στο Twitter.

Οι  γονείς του   είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Διπλό ουράνιο τόξο και ταυτόχρονα... ένας κεραυνός στο Κολοράντο των ΗΠΑ




Το ουράνιο τόξο είναι από τα ομορφότερα φυσικά φαινόμενα. 
Το διπλό ουράνιο τόξο είναι ακόμη ομορφότερο, και είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο. Προσθέστε "στην εξίσωση" και έναν κεραυνό, και θα παραδεχθείτε ότι ο τυχερός Αμερικανός που βρίσκεται πίσω από τη βιντεοκάμερα, βιντεοσκόπησε ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του μεγαλείου της Φύσης που τόσο κακοποιούμε...

Το βίντεο γυρίστηκε μόλις χθες, Τετάρτη, στην περιοχή Μπούλντερ του Κολοράντο. Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο Φιλ Πλέιτ, που είναι αστρονόμος, γράφει στο ιστολόγιο του Slate Bad Astronomy, και είναι συγγραφέας του βιβλίου Death From the Skies! (Θάνατος Από τους Ουρανούς!) στο οποίο εξηγεί με χιούμορ και εκλαϊκευτικό τρόπο θέματα αστρονομίας.
Σημειώνεται ότι το εσωτερικό ουράνιο τόξο είναι φωτεινότερο, γι' αυτό και ονομάζεται πρωτεύον ουράνιο τόξο. Τα χρώματα είναι αντίθετα στα δυο ουράνια τόξα, δηλαδή, στο πρωτεύον τόξο εσωτερικά βρίσκεται το ιώδες και εξωτερικά το ερυθρό χρώμα, ενώ στο δευτερεύον τόξο έχουμε το ερυθρό στο εσωτερικό και το ιώδες στο εξωτερικό του τόξου.

Οι δύο αυτές διαφορές οφείλονται στο γεγονός ότι στο πρωτεύον ουράνιο τόξο η ηλιακή ακτίνα αντανακλάται στο εσωτερικό της σταγόνας βροχής μια φορά, ενώ στο δευτερεύον τόξο έχουμε δυο διαδοχικές εσωτερικές ανακλάσεις, με αποτέλεσμα μικρότερη φωτεινότητα και αντιστροφή των ακραίων χρωμάτων του ηλιακού φάσματος. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, είναι ακόμα πιθανό να φανεί ένα τρίτο ή ένα τέταρτο ουράνιο τόξο.
skai.gr

Ο Πολωνός Ντόλαντ Τουσκ και η Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι στα υψηλότερα αξιώματα της Ευρωπαϊκης ΄Ενωσης



Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ και η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φεντερίκα Μογκερίνι είναι τα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τους Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ και Κάθριν Αστον στα δύο υψηλότερα αξιώματα της ΕΕ: αυτά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αντίστοιχα.
Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν πως ο Ισπανός Λουίς ντε Γκίντος είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να διαδεχθεί τον Ολλανδό Γερούν Ντεϊσελμπλούμ στην προεδρία του Eurogroup, όταν η θητεία του τελευταίου ολοκληρωθεί, περί τα μέσα του 2015.

Προκαλεί ο νεοσουλτάνος Ερντογάν με αφορμή την μαύρη επέτειο καταστροφής της Σμύρνης,


Δεν πρόλαβε  να καθίσει  στην καρέκλα  του προέδρου της Δημοκρατίας ο νεοσουλτάνος  Ταγίπ Ερντογάν  και έδειξε   το αληθινό πρόσωπό του, αυτό των  απειλών και του  επεκτατισμού.
Με αφορμή  τη  συμπλήρωση  σήμερα 92  ετών  από την καταστροφή της ελληνικής  Σμύρνης , που αποτελεί και εορτάζεται ως  "Ημέρα της Νίκης"  από τους γείτονες ο Ταγίπ Ερντογάν - όπως γράφει η Σαμπάχ -  στο μήνυμα του προς τους Τούρκους είπε :
-  «Εκείνη η νίκη συμβολίζει τη δύναμη του τουρκικού έθνους και την υπέρβαση των εμποδίων με το πνεύμα της αδελφοσύνης».
-  «Η 30η Αυγούστου είναι η ημέρα που οι τουρκικές δυνάμεις καθάρισαν την περιοχή από τους εχθρούς. Δείξαμε πως είμαστε ισχυρό έθνος που δεν ξέφυγε από την πορεία του και δεν επιτρέπει σε κανέναν να το βλάψει. Χάρη σε αυτή την αποφασιστικότητα, τώρα έχουμε την υπερηφάνεια να ζούμε σε αυτή τη χώρα».
Θυμηθείτε  τι  θα πει μεθαύριο  που θα μεταβεί   στα κατεχόμενα  της Κύπρου