Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Τα γεγονότα σαν σήμερα , 31 Αυγούστου , στην Ελλάδα

Κατάληψη της Κέρκυρας από τους Ιταλούς

Τα γεγονότα  σαν σήμερα , 31 Αυγούστου  , στην Ελλάδα ή που την αφορούν

1056 - Τερματίζεται η Μακεδονική Δυναστεία με το θάνατο της Αυτοκράτειρας Θεοδώρας του Βυζαντίου χωρίς να αφήσει παιδιά.

1657 - Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Τένεδο.

1788 - Ο Λάμπρος Κατσώνης καταναυμαχεί και τρέπει σε φυγή τουρκική μοίρα κοντά στην Κάρπαθο.

1866 - Κρητική Επανάσταση του 1866: Σφακιανοί και Αποκορωνιώτες επαναστάτες πολιορκούν τους Αιγυπτίους στις Βρύσες Χανίων και υποχρεώνουν τελικά τον Ισμαήλ Πασά σε συνθηκολόγηση.

1876 - Εκδιώκεται ο Σουλτάνος της Τουρκίας, Μουράτ Ε΄ εξαιτίας διανοητικού προβλήματος. Τον διαδέχεται ο αδερφός του, Αμπντούλ Χαμίτ Β΄.

1922 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Η ελληνική 11η Μεραρχία, αφού κυκλώνεται στην περιοχή των Μουδανιών, παραδίδεται στους Τούρκους. Καταστροφή της Σμύρνης: Οι Τούρκοι συνεχίζουν πυρπολήσεις στις ελληνικές και αρμενικές συνοικίες της Σμύρνης.
1923 -Λόγω της  δολοφονίας- στα αλβανικά σύνορα-  Ιταλών αξιωματικών της επιτροπής χάραξης των ελληνο-αλβανικών συνόρων, οι Ιταλοί με τον στόλο τους βομβαρδίζουν και στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Κέρκυρα, (που θα εκκενωθεί έπειτα από 24 ημέρες, στις 23 Σεπτεμβρίου).

1932 - Με υπουργική απόφαση στην Ελλάδα επαναφέρεται η παλιά ώρα, αντί της θερινής.

1995 - Από συντριβή αεροσκάφους τύπου Αντόνοφ της κρατικής εταιρείας του Μαλί, πάνω σε τοίχο κτιρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, σκοτώνονται και οι 6 αξιωματικοί του Μαλί που επιβαίνουν σ’ αυτό (προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" εξαιτίας απώλειας καυσίμων).

2002
- Τίθεται σε τροχιά ο πρώτος δορυφόρος Κύπρου-Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου