Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η ουκρανική κρίση στη Σύνοδο Κορυφής,απόψε στις Βρυξέλλες

Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία και η πιθανότητα νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας  θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής  απόψε στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι οι νέες κυρώσεις θα πρέπει να εξετασθούν σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης», δήλωσε πρόσφατα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ καλούνται να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο  θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία μετά και τις αναφορές ότι η Μόσχα έχει στείλει εκατοντάδες τακτικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία για να στηρίξει τους αυτονομιστές.
Το Κίεβο καλεί τους Ευρωπαίους να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια, ένα αίτημα το οποίο, δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας, αν και αναμένεται να τεθεί στο Συμβούλιο των αρχηγών κρατών της ΕΕ από χώρες όπως η Λιθουανία και η Ρουμανία. Όσον αφορά τα μέτρα που πιθανώς να ληφθούν κατά της Ρωσίας μπορεί να αφορούν την προσθήκη νέων ονομάτων στη λίστα των προσωπικών στοχευμένων κυρώσεων ή ακόμη και να επεκταθούν σε οικονομικές κυρώσεις σε νέους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου