Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο όρκος της Ρένας Δούρου και οι Κορυσχάδες




Τη φράση «Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό», που συμπεριλαμβάνεται στο ψήφισμα των Κορυσχάδων της κυβέρνησης του βουνού, επέλεξε να προσθέσει στον πολιτικό της όρκο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αναλαμβάνοντας και επίσημα τα ηνία της περιφέρειας κατά τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας στο κατάμεστο Γυμναστήριο Δροσούπολης στα Ανω Λιόσια.
Η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έγινε παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, κίνηση ενδεικτική για το βάρος που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην αυτοδιοίκηση και ειδικά στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί και το πρώτο δείγμα για την αποτελεσματικότητα του κόμματος στην άσκηση εξουσίας. Παρόντες ήταν ακόμα ο ευρωβουλευτής Μ. Γλέζος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δραγασάκης, ο γραμματέας της ΚΕ, Δ. Βίτσας, ο βουλευτής Π. Λαφαζάνης και πολλά μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Δούρου κατά την ομιλία της αναφέρθηκε σε «έναν δύσκολο δρόμο» που υπάρχει μπροστά, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η παράταξή της δεν αναλαμβάνει την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά «την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας».Επίσης , έκανε λόγο για έναν «ναρκοθετημένο δρόμο» που ανοίγεται σε επίπεδο «θεσμικό και πολιτικής συγκυρίας», προσθέτοντας ότι επέλεξε για την τελετή το κλειστό γυμναστήριο της Δροσούπολης για λόγους «συμβολικούς και πολιτικούς».
Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο Μ. Γλέζος
Να σημειωθεί ότι η Ρένα Δούρου προλογίζοντας τον πολιτικό της όρκο ανέφερε ότι αυτός «ανταποκρίνεται στην αυτοτέλεια της πολιτικής-δημόσιας σφαίρας και διαφυλάσσει την αυτονομία της». Στη συνέχεια έδωσε τον όρκο που ορίζει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέροντας:
  • «Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστή στην πατρίδα, να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους, να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Καταλήγοντας χρησιμοποίησε τη φράση που συμπεριλαμβάνεται στο 2ο άρθρο του ψηφίσματος των Κορυσχάδων, επιλογή η οποία, όπως διευκρίνιζαν από το επιτελείο της, δεν ήταν τυχαία,
καθώς φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την άνοιξη του '44.
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου