Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο


Η Τουρκία των νεο-Οθωμανών πασάδων Ερντογκάν -Γκιουλ – Νταβούτογλου “παίζει με τη φωτιά” στην ανατολική Μεσόγειο,νομίζοντας πως θ΄ αρπάξει κάποιο ¨κομμάτι” στη νέα μοιρασιά!!!
Με πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών RF-4ETM συνεχίζει η Άγκυρα να κάνει επίδειξη δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ένα ήδη εύφλεκτο σκηνικό, όπως διαμορφώνεται από τον πόλεμο στη Συρία.
Τα αεροσκάφη της χθες και σήμερα πραγματοποίησαν απανωτές πτήσεις σε μία προσπάθεια καταγραφής ¨ΣΤΟΧΩΝ” στην ...Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου !!!
Έτσι ,τουλάχιστον δύο αεροσκάφη από τη βάση εξόρμησής τους, την 113η μοίρα, με έδρα το Εσκισεχίρ πραγματοποίησαν δύο αποστολές διάρκειας τουλάχιστον 90 λεπτών ,πετώντας στο “τρίγωνο” που σχηματίζεται από τη ναυτική βάση του τουρκικού Ναυτικού στην Αλεξανδρέττα, το οικόπεδο 12 της Κύπρου και επιστροφή μέσω Αττάλειας στη βάση τους. Τα αεροσκάφη, σε αντίθεση με προηγούμενες αποστολές συνοδεύονταν από τετράδα μαχητικών F-16 !!!.
τουρκική Αεροπορία διαθέτει σήμερα, και μετά την απώλεια του ενός RF-4 στη Συρία και ενός δεύτερου νωρίτερα στις 3 Νοεμβρίου του 2011 στο Ικόνιο, 16 αεροσκάφη τα οποία έχουν μάλιστα αναβαθμιστεί από την τουρκική αεροπορική βιομηχανία βάσει του προγράμματος Isik.
Η εμμονή αυτή της Άγκυρας στις πτήσεις τουρκικών αναγνωριστικών αεροσκαφών είναι ένας τρόπος αντίδρασης τόσο στο «κάζο» που έπαθε με το RF-4 που καταρρίφθηκε όσο και με την επιτυχημένη ενεργειακή στρατηγική της Λευκωσίας η οποία, είναι φανερό, την έχει αιφνιδιάσει πλήρως.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου