Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Οι ευρωπαίοι ηγέτες χειρίζονται την κρίση με ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ,τονίζει η εφημερίδα Le Monde


΄Εχει ίδιαίτερη σημασία η θέση τηςγαλλική εφημερίδα Le Monde που καταγγέλλει ανοιχτά τους Ευρωπαίους ηγέτες για ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ στο χειρισμό της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρωζώνη. ΄Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει δεν κάνουν τη δουλειά τους «καμία ημέρα της εβδομάδας».
Στο άρθρο με τίτλο «Πολιτική ελαφρότητα με την οικονομία στα επείγοντα», ο συντάκτης κάνει λόγο για :
  • «θανατηφόρο καλοκαίρι» με κύρια χαρακτηριστικά τα εξής: «Πτώση των χρηματιστηρίων λίγο πολύ παντού, απαγορευτικά επιτόκια στα ιταλικά και ισπανικά κρατικά ομόλογα, για να μην προσθέσουμε και την απαράδεκτη ελληνική περίπτωση και όλα αυτά με φόντο την ύφεση».
Και σε άλλα σημεία τονίζει :
  • «Δεν πρόφθασαν να βγουν από το Συμβούλιο Κορυφής και άρχισαν αμέσως να διαφωνούν για την ερμηνεία του. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν η βοήθεια προς τη Μαδρίτη θα περάσει ή όχι από το κράτος».
  • Ι«Nομίζαμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε έναν κόσμο που οι αγορές αντιδρούν σε νανοδευτερόλεπτα... και εδώ φανήκαμε και πάλι αφελείς».
  • «Πουθενά δεν είδαμε να αποτυπώνεται η ανάγκη των 17 να θέσουν σε διαδικασία επείγοντος τις αποφάσεις του Ιουνίου... βλέπετε έχουν όλο τον καιρό στη διάθεσή τους! Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας πάνε διακοπές... τίποτα δεν βιάζει, μετέφεραν την απόφαση για τη συνταγματική αποδοχή του ΕΜΣ για το Σεπτέμβριο»,
Πηγή; iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου