Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Διορίζουν πρόεδρο στη Eurobank τον άνθρωπο που τη «φέσωσε» !

"Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης δημιουργείται για τον επιχειρηματία Γ. Δαυίδ, ιδιοκτήτη της Coca Cola 3Ε, από την πρόταση του ΤΧΣ, την οποία αποδέχθηκε ο επιχειρηματίας, να αναλάβει πρόεδρος της Eurobank.

Την ώρα που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η διευθύνουσα σύμβουλος κα Α. Σακελλαρίου αποφάσισαν να προτείνουν τον κ. Δαυίδ για την προεδρία της τράπεζας, ο επιχειρηματίας έκλεινε την ιστορική βιομηχανία Nutriart (που εκμεταλλεύεται τα σήματα Αλλατίνη, Κατσέλης κα), «φεσώνοντας» την τράπεζα της οποίας έγινε πρόεδρος με ποσό 5,7 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια Δαυίδ δια του Γ. Δαυίδ αλλά και του γιου του Χάρη, αποφάσισαν να πτωχεύσουν τη Nutriart, η οποία οφείλει στις τράπεζες 170 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 170 εκατ., χρέος περίπου 10 εκατ. ευρώ αφορά στην Eurobank.

  • Είναι απορίας άξιο πώς το ΤΧΣ και η διοίκησή του, κ.κ. Σκλαβούνης και Σακελαρίου αποφάσισαν να τοποθετήσουν πρόεδρο της Eurobank έναν επιχειρηματία που έχει «φεσώσει» με 5,7 εκατ. ευρώ την τράπεζα.
Ταυτόχρονα, ο νέος πρόεδρος της Eurobank, κ. Γ. Δαυίδ, είναι ο επιχειρηματίας που αποφάσισε να βγάλει από το ελληνικό χρηματιστήριο και να μεταφέρει στην Ελβετία την έδρα της Coca Cola 3E.
Ο κ. Δαυίδ, με τη μεταφορά της έδρας της Coca Cola 3E και τώρα με το λουκέτο της Nutriart πρωτοστατεί στην αποβιομηχανοποίηση της χώρας και στην υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας. Η κα Σακελλαρίου και η υπόλοιπη διοίκηση του ΤΧΣ θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή.
Σημειώνεται ότι η αίτηση πτώχευσης της Nutriart αφήνει 500 εργαζόμενους χωρίς δουλειά, ενώ προκάλεσε σοκ στην αγορά, καθώς με την κίνηση αυτή, ο κ. Δαυίδ όχι μόνο φέσωσε την τράπεζα στην οποία τον προωθούν για πρόεδρο, αλλά και άφησε ανοικτούς τους προμηθευτές της εταιρείας αλλά και τους εμπορικούς της συνεργάτες.
Το άνοιγμα που αφήνει η Nutriart σε σούπερ μάρκετ και προμηθευτές της με το λουκέτο, φτάνει σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες τα 50 εκατ. ευρώ, και κατά άλλες πληροφορίες τα 35 εκατ. ευρώ". 

Πηγή: newmoney.g
Ανάρτηση σε  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου