Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εκλεισε η συμφωνία για TAP: Μέσω Ελλάδας η μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου

Εκλεισε η συμφωνία για TAP: Μέσω Ελλάδας η μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου

Ισχυρότατη ένδειξη ,ότι η μεταφορά αζερικού αερίου στην Ευρώπη θα γίνει τελικά μέσω της Ελλάδας και του αγωγού TAP, συνιστά η απόρριψη του ανταγωνιστικού σχήματος Nabbuco West.

Επιπλέον, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ φέρεται να ενημέρωσε το κολέγιο των επιτρόπων ότι η επιλογή του TAP είναι οριστική.
 Νωρίτερα, συνάντηση με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας του κοιτάσματος Shah Deniz είχε ο πρωθυπουργός.
Στην ανακοίνωσή της, η αυστριακή ενεργειακή εταιρία OMV, η οποία είναι η επικεφαλής της κοινοπραξίας που υποστηρίζει τον αγωγό Nabucco West ανέφερε ότι «το έργο του Nabucco West δεν επελέγη από την κοινοπραξία Shah Deniz» προσθέτοντας ότι «θα εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους για να εξασφαλίσει επιπλέον παροχή αερίου για την Ευρώπη».
«Η OMV αποδέχεται την απόφαση της κοινοπραξίας, αλλά πιστεύει πως η προσφορά που έγινε από τη NGPI (την κοινοπραξία του Nabucco) εκπλήρωνε όλα τα κριτήρια επιλογής και ήταν πολύ ανταγωνιστική» αναφέρει επίσης ο αυστριακός όμιλος, ο οποίος είχε επενδύσει στο σχέδιο του Nabucco, μαζί με την ουγγαρέζικη MOL, τη ρουμανική Transgaz, τη βουλγαρική Bulgargas, την τουρκική Botas και πιο πρόσφατα τη γαλλική GDF-Suez.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου