Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Βόμβα: σήμερα πάνω από 1,3 εκατ. Αμερικανοί χάνουν το επίδομα ανεργίας , μένοντας χωρίς άλλο έσοδο!!!

Βραδυφλεγής βόμβα στην αμερικανική οικονομία - 1,3 εκατ. Αμερικανοί χάνουν σήμερα το επίδομα ανεργίαςΑυτή είναι  πραγματική βόμβα  σε βάρος της Κοινωνίας  στις ΗΠΑ:
Πάνω από ένα εκατ. Αμερικανοί θα βρεθούν σήμερα μπροστά στο τρομακτικό σενάριο να μείνουν χωρίς καθόλου εισόδημα αφού τελειώνει για αυτός το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται
, την ώρα που η επέκταση του επιδόματος ανεργίας, πέραν των έξι μηνών τέθηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα, ως μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του για τη νέα χρονιά.
Έτσι για πολλές οικογένειες που αυτά τα 1.166 δολάρια του επιδόματος ανεργίας ήταν το μοναδικό τους έσοδο, θα σφίξει ο κλοιός της ανέχειας, ενώ όπως είναι αναμενόμενο θα υπάρξει και αντίκτυπος στην αγορά, αφού το 1,3 εκατ. Αμερικανοί θα σταματήσουν να καταναλώνουν.
Μπορεί η ανεργία να σημειώνει πτώση στις ΗΠΑ όμως αναλυτές προβλέπουν μίνι κρίση για την οικονομία της χώρας, αφού τώρα θα υπάρχουν λιγότερα χρήματα με τις αγορές ρούχων και αυτοκινήτων να είναι αυτές που αναμένεται να δεχθούν το ισχυρότερο πλήγμα.
Η πολιτεία που έχει το μεγαλύτερο αριθμό ανέργων, στους οποίους θα κοπεί το επίδομα ανεργίας είναι η Καλιφόρνια με 214.000 πολίτες να παίρνουν σήμερα το τελευταίο επίδομα τους και τον αριθμό να αναμένεται να φτάσει τις 500.000 τον Ιούνιο, όπου και θα σταματήσει η πληρωμή για το επόμενο εξάμηνο επιδόματος των ανέργων.
  • Τους τελευταίους 12 μήνες συνολικά 4,5 δισ. δολάρια "πήγαν" σε επιδόματα ανεργίας, μόνο στην πολιτεία της Καλιφόρνια.
Την ίδια ώρα 127.000 Νεοϋορκέζοι θα χάσουν και αυτοί με τη σειρά τους, από αύριο το επίδομα ανεργίας τους, ενώ στο Νιου Τζέρσεϊ ο αριθμός των ανέργων που θα πάνε σήμερα για τελευταία φορά μπροστά από το ταμείο για να εισπράξουν το επίδομα θα είναι 90.000.
Πηγή:  www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου