Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι τρομοκράτες στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή , στοχεύοντας μόνο τον τοίχο και την εξώπορτα



Όλες οι σφαίρες χτύπησαν  στον τοίχο και την εξωτερική είσοδο της οικίας  του Γερμανού  πρέσβη στο Χαλάνδρι, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ή σοβαρές ζημιές.. Γιατί  αυτό , φαίνεται ,ήθελαν οι τρομοκράτες, δηλαδή να κάνουν  επίδειξη  δύναμης  , ρίχνοντας  60 σφαίρες!!
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, περισυνέλεξαν από το σημείο 60 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για εξέταση και βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολούνται με την υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιρών, εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ, ή άλλαξαν γεμιστήρα. Αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.
Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των δραστών οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιμένουν κατ' αρχήν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας για να δουν αν το όπλο ή τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ένοπλη επίθεση.
  • Ωστόσο, όπως λένε, η σημερινή επίθεση θυμίζει την επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στις 14 Ιανουαρίου του 2013 στη λεωφόρο Συγγρού, όπου αρχικά οι δράστες είχαν αποπειραθεί να τα χτυπήσουν με ρουκέτα RPG και στη συνέχεια πυροβόλησαν με καλάσνικωφ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αρκετούς μηνες μετά, με προκήρυξη, η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).
  • Επίθεση με καλάσνικωφ και με μεγάλο αριθμό σφαιρών (100), είχε γίνει όμως παλιότερα και στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, και την ευθυνη είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου