Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ο "κάπτεν Τόμας" Λιακουνάκος στην απόλυτη καταιγίδα της ζωής του...

Ξεκίνησε από τις βίδες και έφτασε στα Leopard...
Επιχειρηματικά ανοίγματα, υπέρογκος δανεισμός, απλήρωτοι συνεργάτες, δραματική μείωση ρευστότητας και αυξανόμενα χρέη προς το Δημόσιο ήταν μέχρι πρότινος οι  καθημερινές «σπαζοκεφαλιές» του γνωστού ως «εθνικού προμηθευτή των Ενόπλων Δυνάμεων, Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα έκανε διακοπές στη Νέα Υόρκη.

Μετά την απολογία Αντώνη Κάντα και τις αποκαλύψεις για το χορό του μαύρου χρήματος που στηνόταν με φόντο τα εξοπλιστικά, ο «Κάπτεν Τόμας» βρίσκεται πια σε δεινή κατάσταση. Η σέσουλα που για 40 χρόνια επιχειρηματικής πορείας γέμιζε με λεφτά και δύναμη την αυτοκρατορία «Λιακουνάκος» τώρα επιστρέφει άδεια- και απειλητική.
Ο πρώην «μπακαλόγατος», το ανήλικο αγόρι που πουλούσε σύνεργα για σκάφη στο μαγαζί του θείου του στο Πασαλιμάνι και έστησε το δικό του μετερίζι ακριβώς απέναντι με την επιγραφή «Κάπτεν Τόμας», διέσχισε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή διαδρομή. Δημιουργώντας ένα όμιλο επιχειρήσεων με πολλαπλές δραστηριότητες σε διάφορους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας- media, κατασκευές, τουρισμός, υγεία, άμυνα κ.τ.λ., - η θέση του στην κορυφή φαινόταν μονόδρομος.

Μόνο που τώρα στα 65 του, μονόδρομος φαίνεται ο κατήφορος. Τα ταμεία είναι άδεια, οι σύμμαχοι απόντες, ενώ οι ανακριτές παρόντες και όλο αφτιά για να ακούσουν τη δική του εκδοχή της αλήθειας για τις βαριές βαλίτσες με το μαύρο χρήμα.

Το ταξίδι μέχρι τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε οικογενειακώς για τις γιορτές των Χριστουγέννων ο πρώην πανίσχυρος επιχειρηματίας δεν ήταν γουρλίδικο. Τα βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό για καλωσόρισμα του νέου έτους σε κάποιους άλλους ξυπνούν μνήμες για τα καλύτερα που έφυγαν. Και ο Θ. Λιακουνάκος έχει πολλά και τρανά να θυμάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου