Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πάνω από εξήντα φορές πυροβόλησαν κατά της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή




Σε έξι  προσαγωγές  προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για την επίθεση με καλάσνικοφ, στις 3.30 τα ξημερώματα στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, την ώρα που εκείνος βρισκόταν μέσα σ΄ αυτήν. 
Οι προσαχθέντες εξετάζονται από την αντιτρομοκρατική. 
Ο αστυνομικός  φρουρός  κατέθεσε  στην  αστυνομία ,πως οι δράστες ήταν  τέσσερεις  ,  φορούσαν  κουκούλες και διέφυγαν με  μοτοσυκλέτες.
΄Εως  αυτήν την ώρα  αστυνομικοί  πάνε πόρτα- πόρτα στην περιοχή αυτή  μήπως  και οι ένοικοι  αυτών  των σπιτιών παρατήρησαν  κάτι ύποπτο  αυτές τις ημέρες  ή  σήμερα τα ξημερώματα.
Εν τω μεταξύ αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή γύρω από το κτίριο, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όπου έχουν συλλεχθεί πάνω από 60 κάλυκες. 
Στο σημείο υπήρχε και αστυνομικός φρουρός  τον οποίο ΔΕΝ πυροβόλησαν.Οι δράστες  κυριολεκτικά  γάζωσαν   την  πόρτα  της οικίας του  Γερμανού πρεσβευτή.

Εξάλλου , με τον Γερμανό  διπλωμάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό πρέσβη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, ο οποίος   τόνισε ότι 
  • η “σημερινή άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε”. 


Αυτή την ώρα  στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη βρίσκεται ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου