Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Φορολογικός εφιάλτης το 2014. Αυτά δεν είναι οριζόντια μέτρα κύριοι της κυβέρνησης;



To φιλοσαμαρικό  Antinews.gr  ασκεί  δριμεία  κριτική για την υποκριτική  πολιτική  επικοινωνίας  της κυβέρνησης , πως δήθεν  δεν  έλαβε   "οριζόντια  μέτρα" , ενώ έρχεται φοροκαταιγίδα    το  2014 ...
Τα  λέει  σταράτα , μήπως  και ταρακουνήσει  τους κοιμισμένους ή ψεύτες..
Γράφει:
  • "Η κυβέρνηση θριαμβολογεί γιατί δεν επέβαλε νέα, οριζόντια μέτρα και… παράκουσε τις εντολές της τρόικας. Και προσπαθεί επικοινωνιακά να περάσει το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ωστόσο, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός ανελέητου φοροκυνηγητού το οποίο δεν είναι… οριζόντια μέτρα –σύμφωνα με την κυβέρνηση. Τι είναι, όμως, όταν οι τσέπες εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων θα αδειάσουν εξαιτίας κρυφών και φανερών φορολογικών ρυθμίσεων;
  • Βλέπει ο μισθωτός τις αποδοχές του να μην έχουν περικοπεί άλλο και νομίζει ότι τη… γλίτωσε. Είναι όμως έτσι; Γιατί απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε, το 2014 δεν θα είναι το έτος της αλλαγής, όπως πολλοί διατείνονται. Αντιθέτως, θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά η οποία θα επιφυλάσσει πολύ οδυνηρές εκπλήξεις για τους Έλληνες. Κι αν κάποιοι με στόμφο μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα, κρύβουν την πραγματική εικόνα. Ότι, η φοροεπιδρομή που έρχεται ίσως είναι η μεγαλύτερη την εποχή του μνημονίου.
  • Η κατάργηση των περισσότερων απαλλαγών, οι κρυφές διατάξεις για τις αποδείξεις, τα αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης, ο νέος φόρος στα ακίνητα, ο φόρος υπεραξίας σε μετοχές και αγοραπωλησίες ακινήτων θα γονατίσουν εκείνους που συνήθως πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης.
  • Ο φορολογικός οδηγός επιβίωσης δυστυχώς δεν έχει καλά νέα και μάλλον η… επιβίωση θα μείνει στα χαρτιά. Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά, οι τρεις διαφορετικές κλίμακες φορολόγησης των εισοδημάτων, η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών και η διατήρηση των «τσουχτερών» τεκμηρίων διαβίωσης αναμένεται να «φουσκώσουν» σημαντικά τον φορολογικό λογαριασμό του επόμενου έτους για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους.
  • Όπως υπολογίζεται οι επιπλέον φόροι εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν κατά κύριο λόγο οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι το επόμενο έτος θα είναι 1,3 δισ. ευρώ. Αυτά δεν είναι οριζόντια μέτρα;"
  • Για περισσότερα  στο Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου