Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τα βρήκε σκούρα ο Ερντογάν , και θέλει να τον ξελασπώσει ο Νταβούτογλου, καλώντας σε ...διάλογο τον πανίσχυρο ιμάμη Γκιουλέν



Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν  να  το παίζει  σκληρό ...λιοντάρι  ,αλλά η καρδούλα του  γνωρίζει τι τον περιμένει. Ακόμη και ...γέφυρες προς το  στρατό έστησε  , αλλά δεν του βγήκαν.
Και τώρα  έρχεται ο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου  , σε ...ηπιότερους  τόνους  και  στο πνεύμα  του ...διαλόγου ,  για  να βρεθεί λύση "εκτόνωσης" της μεγάλης  κρίσης.
Με διάθεση να εξομαλύνει την κατάσταση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πανίσχυρο ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος - κατά τον Σουλτάνο  Ερντογάν- φέρεται να βρίσκεται πίσω από το ξέσπασμα της υπόθεσης διαφθοράς που συγκλονίζει την Τουρκία και απειλεί την κυβέρνηση, ο Νταβούτογλου κάλεσε σε διάλογο τον εδρεύοντα στις ΗΠΑ Τούρκο κληρικό.

Όπως αναφέρει η Hurriyet ο υπουργός κάλεσε το κίνημα του Γκιουλέν, Χιζμέτ, να βρεθεί διέξοδος στην πολιτική κρίση μέσω εποικοδομητικού διαλόγου και μίας στρατηγικής ματιάς στον ορίζοντα.
  • «Θα έπρεπε να χτίζουμε διάλογο αντί για εμπόδια. Υπάρχει τρόπος για να βγούμε από αυτή την κρίση, ας κάνουμε διάλογο. Για αυτό το λόγο ο Ερντογάν κάλεσε τον Γκιουλέν στην Τουρκία», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Νταβούτογλου.
Όλα αυτά, βέβαια, με τον ίδιο τον Γκιουλέν να αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση ενώ σε κείμενό του που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία κάνοντας λόγο για σκοτεινή περίοδο, ενώ προέβλεψε ότι το έθνος σύντομα θα βρεθεί σε ένα μονοπάτι ανακούφισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου