Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ρεβιθοκεφτέδες :συνταγή


«Μια διαφορετική αλλά πεντανόστιμη συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες που έμαθα από το ίντερνετ πριν από καιρό 
και δεν έχω σταματήσει να τη φτιάχνω.
 Είναι απόλυτα πετυχημένη και θα σας καταπλήξει»
                                                                        Σία Παπαντωνίου, Καλαμάτα 

ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ρεβίθια
- 100 γρ. τριμμένο κολοκύθι
- 60 γρ. τριμμένο καρότο
- 1 μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 αυγό
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένος δυόσμος
- 4 κουταλιές τριμμένο κρίθινο παξιμάδι
- 4 κουταλιές νιφάδες βρώμης
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
- Αλεύρι (για το πανάρισμα)
- Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Από τη προηγουμένη, βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν και μέχρι το επόμενο πρωί αλλάζουμε το νερό τρεις με τέσσερις φορές. Την άλλη μέρα, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα περνάμε από μηχανή κιμά. Αν θέλουμε μπορούμε ακόμα καλύτερα να τα περάσουμε από το μύλο του πουρέ (δεν τα θέλουμε πολτό αλλά αλεσμένα).

2. Σε βαθύ σκεύος βάζουμε τα αλεσμένα ρεβίθια. Προσθέτουμε το κολοκύθι, το καρότο, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο και το αυγό. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, να αναμειχθούν τα υλικά και βάζουμε το μείγμα για τους κεφτέδες στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες. Μετά, πλάθουμε κεφτεδάκια σε σχήμα στρογγυλό και λεπτό, μικρά σε μέγεθος και τα αλευρώνουμε. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δυνατή φωτιά. Τα αφήνουμε από τη μία πλευρά καλά και μετά τα γυρίζουμε να τηγανιστούν από την άλλη. Τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν καλά από το λάδι.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά (χωρίς την αναμονή)
Μερίδες: 12+
ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου