Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ποιοι είναι οι τρομοκράτες;

Από :pitsirikos.net
Κομπανιέρο Πιτσιρίκο.
Μια φορά κι έναν καιρό, ήμουν δεκατεσσάρων χρονών θυμάμαι, όπως κάθε μέρα εκείνα τα χρόνια, ξύπνησα,ντύθηκα, πήρα τη βαριά μου τσάντα και πήγα στο σχολείο. Ο ουρανός ήταν καταγάλανος και ο ήλιος φεγγοβολούσε σε όλη την πλάση.

Μόλις έφτασα στο σχολείο, είδα όλα τα παιδιά στη μεγάλη τσιμεντένια αυλή συγκεντρωμένα να συζητούν μεταξύ τους.
Στο ύψωμα από το οποίο μας μιλούσε ο διευθυντής δύο παιδιά της Γ” γυμνασίου κρατούσαν ένα τεράστιο χαρτόνι, όπου όλοι πήγαιναν κι έγραφαν συνθήματα κατά του πολέμου και υπέρ της Παλαιστίνης.
Μια πολύχρωμη ανάμνηση ξεπήδησε στο μυαλό μου. Θυμάμαι πως είχα ζωγραφίσει με χρωματιστούς μαρκαδόρους το σήμα της ειρήνης κι έγραψα από κάτω με μεγάλα γράμματα πάνω στο τεράστιο, κίτρινο χαρτόνι: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
Όλοι μαζί κατεβήκαμε στη μεγάλη μαθητική διαδήλωση, που θα κατέληγε στην αμερικάνικη πρεσβεία! Είχα εντυπωσιαστεί από το μέγεθος και τον παλμό της!

Τότε φώναξα όσο πιο δυνατά μπορούσα τα εξής συνθήματα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ και ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
Επηρεαστήκαμε όλοι μας. Λένε πως τα παιδιά έχουν διαίσθηση. Μέσα στην παιδική μας αφέλεια, αποκαλούσαμε το ΝΑΤΟ «Ναζιστικός Αμερικανικός Τρομοκρατικός Οργανισμός».
Μερικές φορές, τα παιδικά κι εφηβικά χείλη, μέσα από την αθωότητά τους, ξεστομίζουν τις μεγαλύτερες αλήθειες. Τα χρόνια πέρασαν, κι έτσι 24 χρονών πια ζω στην Ελλάδα της κρίσης.Στην Ελλάδα του σήμερα.

Άκουσα πως η κυβέρνηση των Η.Π.Α. αντιδρά στο νομοσχέδιο για τα κολαστήρια των φυλακών τύπου Γ, το οποίο αφήνει ένα ανοιχτό παράθυρο για την αποφυλάκιση του Σ.Ξηρού. Ενός ανθρώπου με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν και κατά της εξουσίας, διαφωνώ με τον τρόπο που έδρασε, όμως η ύπουλη βία του συστήματος δε γεννά βία;
Αλλού θέλω να καταλήξω. 
  • Κάνει λόγω για τρομοκρατία η κυβέρνηση των Η.Π.Α.; 
  • Ποιοι; Εκείνοι που αιματοκύλισαν τη Μέση Ανατολή και δεν έχουν αφήσει τους ταλαίπωρους λαούς της να πάρουν μια ανάσα ελευθερίας;
  • Εκείνοι που έφεραν τη χούντα στην Ελλάδα;
  • Εκείνοι που επιτέθηκαν στο Βιετνάμ; 
  • Εκείνοι που έριξαν δύο ατομικές βόμβες και ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι; 
  • Εκείνοι που γέννησαν το τέρας του νεοφιλελευθερισμού;
Πλέον το γνωρίζουμε αρκετοί. Η δική τους δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα,η Goldman Sachs μαγείρεψε τους οικονομικούς ισολογισμούς για να γίνει η χώρα μέλος της Ευρωζώνης.

Δική τους έμπνευση και η TTIP. Εάν περάσει, θα ξέρουμε πως ο πλανήτης διολισθαίνει σε μια μαύρη δικτατορία τραπεζών και πολυεθνικών.
Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες, Πιτσιρίκο, οι κυβερνήσεις των Η.Π.Α.

Αρκεί να κοιτάξεις τα μάτια ενός Ιρακινού. Θα καταλάβεις. Εγώ έχω φίλο Ιρακινό. Κοίταξα τα μάτια του, όταν μου διηγούνταν τη δική του ιστορία. Ναι, δάκρυσα όταν μου είπε πως γύρισε από το σχολείο και, την ώρα που εγώ έπαιζα ανέμελη με τις φίλες μου, εκείνος βρήκε το σπίτι του κατεδαφισμένο και όλη του την οικογένεια νεκρή.

Θέλω να καταλήξω στο ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται Γκουαντάναμο. Για καλή μας τύχη, όλες οι «αυτοκρατορίες» καταρρέουν κάποια μέρα κι έτσι θα καταρρεύσει και η δική τους. Θα χαμογελάσουν πολλοί καταπιεσμένοι λαοί. Πολλά ελεύθερα πνεύματα.

Όσο για μένα, Θα είμαι πολύ χαρούμενη εάν μας βάλουν στη «μαύρη λίστα» τους· δεν εννοώ πόλεμο με όπλα). Θα κάνουμε παρέα με την αγαπημένη μας φίλη, τη Βενεζουέλα, και πολλούς ακόμη φίλους μας.

Ξέρω πως περπατάω πάνω σε λευκά συννεφάκια αλλά θα είμαι χαρούμενη εάν μπει η Ελλάδα σε αυτή τη λίστα. Μου αρέσουν τα λευκά συννεφάκια με φόντο το γαλάζιο ουρανό γι” αυτό περπατώ εκεί πάνω.

Τέλος, θα “θελα να τονίσω πως ο ISIS δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς, τους οποίους δυστυχώς πέτυχαν. Η εξουσία είναι ένα τέρας, το οποίο με τρομάζει πολύ.

Τα φιλιά μου

Θ.


Υ.Γ.1 Η χώρα ΠΡΕΠΕΙ να φύγει από το ΝΑΤΟ!
Υ.Γ.2 Δεν είχαμε δίκιο στα 14;
Υ.Γ.3 ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ! Και στους δυτικούς από τις αποκρουστικές τους κυβερνήσεις!
Υ.Γ.4 Λες να γκρεμιστεί η αυτοκρατορία τους;

(Αγαπητή φίλη, είναι θέμα ισχύος. Ο νικητής μπορεί να βαφτίζει «τρομοκράτη» τον ηττημένο. Ο δυνατός επιβάλλει την δύναμή του στον αδύναμο. Αυτός ο κόσμος δεν ήταν ποτέ δίκαιος. Η Παλαιστίνη είναι το πιο καλό παράδειγμα. Η αυτοκρατορία τους έχει ήδη γκρεμιστεί. Αλλά με τα πυρηνικά όπλα που διαθέτουν, μπορούν να γκρεμιστούν, γκρεμίζοντας και όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. Να είστε καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου