Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Θύελλα για την αναγκαστική μεταφορά των διαθέσιμων δημοσίου και δήμων , που αποφάσισε η κυβέρνηση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ ....




Θύελλα αντιδράσεων  για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με βάση την οποία υποχρεώνονται όλοι οι φορείς του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
«Αφού αναζήτησαν χρήματα χωρίς δεσμεύσεις από τους εταίρους, αφού περιπλανήθηκαν σε άλλες χώρες, για να βρουν λεφτά και αφού έχουν κηρύξει μια γενικευμένη στάση πληρωμών, σήμερα οι φωστήρες της κυβέρνησης, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους, προχωρούν στη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σε λιγότερο από 100 ημέρες» τονίζει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, κάνοντας λόγο για μια ενέργεια που μέχρι πρότινος ξόρκιζε η κυβέρνηση.{...} Οι ευθύνες θα είναι τεράστιες και να είναι σίγουροι ότι θα αναζητηθούν» υπογραμμίζει ο κ.Καραγκούνης.

Με δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε λίγες μέρες ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα αποθεματικά κοινοβουλευτικής αξιοπιστίας που είχε, σχολίασε, με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι την κυβερνητική απόφαση.
Και πρόσθεσε ότι «οι διαπραγματεύσεις πια έχουν τον χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. Οι κορώνες για σκληρή διαπραγμάτευση θα μείνουν κενό γράμμα γιατί η ολιγωρία των συγκυβερνώντων μας έφεραν κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας».
«Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, βάζει χέρι και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών. Την ίδια στιγμή προχωράει η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με αποφάσεις των διοικήσεών τους», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, προσθέτοντας ότι «αυτές οι ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων».

«Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων», αναφέρει χαρσκτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ .
Εξ άλλου, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, «μετά και από δική μας (σσ της Λαϊκής Συσπείρωσης) πρόταση, καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επιφυλάχτηκε για τη στάση του και διέκοψε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τονίσαμε ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, εντάσσεται στους σχεδιασμούς γύρω από την έκβαση της διαπραγμάτευσης και του επώδυνου των μέτρων, που μέσω και της λειτουργίας των δήμων, θα χτυπήσουν τα ήδη περιορισμένα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών».

Πραξικοπηματική χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την ενέργεια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, τα προβλήματα ρευστότητας δημιούργησε η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους εταίρους. Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ΠΝΠ την οποία κατήγγειλε ως αντιπολίτευση, καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε μεταφορά αποθεματικών και γι' αυτό προσπαθεί να «ψευτονομιμοποιήσει» τις πράξεις της.
Κάτι ανάλογο, τονίζει επίσης το ΠΑΣΟΚ, συνέβη μόνο το 1951.

Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε:

Διακόπηκε  η συνεδρίαση του  δημοτικού  συμβουλίου της Αθήνας

Διεκόπη, για αύριο στις 5 το απόγευμα, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών καταδίκασε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, αύριο συγκαλείται έκτακτο Δ. Σ. της ΚΕΔΕ στο οποίο θα προσκληθούν όλοι οι Πρόεδροι όλων των Π.Ε.Δ., για να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ανοικτή Πόλη» μειοψήφησε.
Πηγή:imeris;ia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου