Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

΄Ερχεται φοροκαταιγίδα συνολικού ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ ,κι όποιος αντέξει...



΄Ερχονται  φόροι ,κι άλλοι  φόροι ...
΄Ερχεται φοροκαταιγίδα, συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ!!!
Θα μας  αλλάξουν τα  φώτα...
Κι όσοι  αντέξουμε και δεν τα τινάξουμε...
Και τότε  τι θα πάρει ο  σκληρός Τρύφωνας ;;;
Το «πακέτο» μέτρων περιλαμβάνει :
  • φόρο εισοδήματος, 
  • φόρο πολυτελείας, 
  • ειδική εισφορά αλληλεγγύης και 
  • τέλος επιτηδεύματος (έρχεται με το εκκαθαριστικό των φορολογικών δηλώσεων)
΄Οπως  ..εξιστορεί το ethnos.gr , "Από αυτόν τον μήνα ξεκινά μια ... φοροκαταιγίδα, συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Περιλαμβάνει τον φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης (για κάποιους), ενώ θα πρέπει να καταβληθούν από μεγάλη μερίδα πολιτών και οι δόσεις που αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αναλυτικότερα, το «πακέτο» που περιλαμβάνει φόρο εισοδήματος, φόρο πολυτελείας, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος έρχεται με το εκκαθαριστικό των φορολογικών δηλώσεων.

Οσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση τον περασμένο μήνα, αλλά το έκαναν τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου ή πρόκειται να το κάνουν μέχρι τις 26 του μήνα που λήγει η προθεσμία, θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι τις 31 Αυγούστου, τη δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη δόση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι για εκείνους που θα χρησιμοποιήσουν πιστωτικές κάρτες τραπεζών για την πληρωμή του φόρου -εκμεταλλευόμενοι έτσι και την έκπτωση για την εφάπαξ πληρωμή του ποσού, για τελευταία φορά καθώς από το 2016 παύει να υφίσταται- οι δόσεις μπορεί να είναι περισσότερες ανάλογα με την τράπεζα.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμη ότι στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι έκαναν φορολογική δήλωση μετά τις 18 Ιουλίου, θα έχει υπολογιστεί και η αύξηση τυχόν φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών, τις πισίνες και για τα σκάφη αναψυχής πάνω από 5 μέτρα στα οποία επιβάλλεται για πρώτη φορά.

Για εκείνους που είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση πριν από τις 18 Ιουλίου, θα σταλούν συμπληρωματικά εκκαθαριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην έκτακτη εισφορά, για όσους έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, καθώς θα πληρώσουν όσα είχαν υπολογίσει, είτε μέσω της φορολογικής τους δήλωσης, είτε μέσω της μηνιαίας παρακράτησης του μισθού τους.

Για όσους όμως έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, με βάση τις αυξήσεις που πέρασαν στους συντελεστές στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου και οι οποίες θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2015, αυτοί θα υποστούν τις αυξήσεις σε δύο δόσεις: την πρώτη με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας Ιουλίου (αν δεν έχει γίνει ακόμα) ή Αυγούστου και τη δεύτερη το 2016, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τα όσα έχουν σχεδιαστεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η βεβαίωση του φόρου θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο και η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να καταβληθεί τον Οκτώβριο.

Συνολικά, ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ακόμη, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας. Τέλος, όσοι φορολογούμενοι (υπολογίζονται σε 900.000) έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών θα πρέπει να καταβάλλουν τις δόσεις τους κανονικά.
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου