Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αμερική και Γερμανία αποσύρουν τα αντιπυραυλικά τους συστήματα Πάτριοτ από την Τουρκία ,γιατί ...δεν κινδυνεύει πλέον από τη ...Συρία!!!


H Ουάσιγκτον και η Άγκυρα ανακοίνωσαν χθες ( Κυριακή) , ότι τον Οκτώβριο αποσύρονται οι δύο αμερικανικές συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Πάτριοτ που έχουν αναπτύξει στη ΝΑ Τουρκία  στις  αρχές του 2013 με εντολή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να προστατεύσουν την χώρα από ενδεχόμενες επιθέσεις με πυραύλους από τη Συρία.

Οι συστοιχίες αυτές «θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ προκειμένου να γίνουν κρίσιμες εργασίες εκσυγχρονισμού τους» επισημαίνεται σε ένα κοινό δελτίο τύπου της τουρκικής και αμερικανικής κυβέρνησης το οποίο εξέδωσε το Πεντάγωνο.

«Πρόκειται για μία απόφαση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού» υπογράμμισε αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Εξάλλου και η γερμανική κυβέρνηση - που έχει επίσης αναπτύξει δύο συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ στην περιοχή - ανακοίνωσε χθες ότι προτίθεται να τους αποσύρει, εκτιμώντας ότι «η απειλή σε αυτήν την περιοχή που συγκλονίζεται από τις κρίσεις είναι πλέον διαφορετικής φύσης»:
«Προέρχεται από (την οργάνωση) Ισλαμικό Κράτος» εξήγησε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν.

Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου