Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κωνσταντοπούλου καλεί Στουρνάρα για κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής




Νέα κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την σύγκρουσή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αλέξη Τσίπρα.

Πριν από λίγο, κάλεσε εκ νέου για κατάθεση, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,
Γιάννη Στουρνάρα
, στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι για την υπόθεση της Siemens.

Σύμφωνα με απόφασή της που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, ο κ. Στουρνάρας καλείται την Τρίτη στις 14.00 το μεσημέρι,στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής – που είχε ανοίξει εκ νέου το φάκελο της siemens - προκειμένου με την ιδιότητα του πρώην Υπουργού Οικονομικών να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens.

Πάντως το κλίμα που υπάρχει είναι ότι η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δεν θα παραστούν σε μία συνεδρίαση εν μέσω – έστω και άτυπης ακόμη προεκλογικής περιόδου- που δεν πρόκειται να παράγει κανένα κοινοβουλευτικό αποτέλεσμα στην παρούσα Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η κλήτευση Στουρνάρα και η αδυναμία του να παραστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του από τις οικονομικό- πολιτικές εξελίξεις και τα capital control, είχαν καταστήσει τον κεντρικό τραπεζίτη «κόκκινο πανί» για την Πρόεδρο της Βουλής που αρνούνταν να κατανοήσει την θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με αποτέλεσμα να επιμένει σε αλλεπάλληλες προσκλήσεις του στη Βουλή παρά τις ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και του κ.ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Προστίθεται ότι παρότι ο ΠτΔ απέρριψε το αίτημα της Κωνσταντοπούλου για τα πρακτικά, η Πρόεδρος της Βουλής επιμένει και συγκαλεί τη Δευτέρα στις 18.30 το απόγευμα την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να αποφασίσουν για να υποβάλουν επίσημο αίτημα στην Προεδρία να σταλούν στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα.



Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου