Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Τα Σκόπια "παραδόθηκαν" στα κύματα των λαθρομεταναστών...

Μία φωτογραφία ...χίλιες λέξεις
«Παραδομένα» στα κύματα των λαθρομεταναστών μοιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα Σκόπια ,καθώς χιλιάδες  πρόσφυγες βιάζονται να φθάσουν στη δυτική Ευρώπη πριν η Ουγγαρία κλείσει τα σύνορά της. 
Στην ΠΓΔΜ φθάνουν καθημερινά  από την Ελλάδα περίπου 2.000 άτομα !!!
Πρόκειται για διπλάσιο αριθμό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηρίζουν οργανώσεις αρωγής. Σύμφωνα με αυτές, η αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών οφείλεται στα σχέδια της Ουγγαρίας να κλείσει με ένα μεγάλο φράχτη τα σύνορα με την γειτονική Σερβία μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στην Γευγελή της ΠΓΔΜ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα διαδραματίζονται καθημερινά τραγικές σκηνές. Εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν ακόμα και με τη βία να επιβιβαστούν σε ένα από τα τραίνα που κατευθύνονται προς τη Σερβία. Τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ δείχνουν ωστόσο να μην προβάλλουν όσα διαδραματίζονται στη χώρα. Οι πρόσφυγες και μετανάστες στηρίζονται μόνο στην περιορισμένη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, ιδιωτικών οργανώσεων αρωγής, όπως η Legis, η οποία μοιράζει τρόφιμα σε όσους συνεχίζουν το ταξίδι τους με τραίνο προς τη Σερβία.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι οι λιγοστοί αστυνομικοί της ΠΓΔΜ έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να ελέγξουν ή έστω να κατευθύνουν τους πρόσφυγες που φθάνουν μαζικά στην χώρα. Υπό κανονικές συνθήκες οι πρόσφυγες πρέπει να καταγραφούν και να λάβουν άδεια διάρκειας 72 ωρών για να συνεχίσουν το ταξίδι τους βόρεια. Όμως οι πρόσφυγες, που βιάζονται να φθάσουν στην δυτική Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία, αναχωρούν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.
Στοιχεία από ethnos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου